Iz jednog centra do svake trpezarije

Gradska sekretarka za dečiju zaštitu o centralnoj kuhinji za Predškolsku ustanovu "Savski venac". (Danas, 25. 11. 2008. godine)
"Do kraja 2009. godine PU ‘Savski venac’ trebalo bi da dobije novu centralnu kuhinju, budući da postojeća nije u najboljem stanju."

Predškolska ustanova „Savski venac“ prima u svoje objekte i mališane sa teritorija drugih gradskih opština, pa je neophodno da se kapacitet kuhinje u kojoj se za decu spremaju obroci poveća. Centralna kuhinja za PU „Savski venac“, koju je gradska sekretarka za dečiju zaštitu obećala, nije završena do kraja 2009, iako je Jovčićeva pred sam istek roka najavila izgradnju takvog objekta.

„Savremena centralna kuhinja otvorena je u Mladenovcu, a počinje i gradnja iste takve kuhinje na Savskom vencu.“

Studio B, 12. 12. 2009. godine 

Ni do danas kuhinja nije napravljena, pa Istinomer obećanje gradske sekretarke ocenjuje kao „neispunjeno“.

Inače, najave o izgradnji takvog objekta i dalje stižu.

„Centralna kuhinja u kojoj će se dnevno pripremati više od 1.200 obroka za potrebe dece u vrtićima na Savskom vencu, biće izgrađena na Topčiderskom vencu, a novac će obezbediti Grad Beograd.“

Blic, 27. 4. 2011. godine

Prema podacima koje smo dobili iz gradskog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, centralna kuhinja PU „Savski Venac“ počela je sa radom u decembru 2012.godine.