Ima dovoljno mesta u vrtiću u “Stepi Stepanoviću”

Gradonačelnik Beograda o vrtićima. (Tanjug, 23. 9. 2015. godine)
„Nekoliko puta sam se video sa građanima iz naselja ‘Stepa Stepanović’ i ne sećam se tog obećanja (da će biti izgrađen još jedan vrtić). Oni imaju novi vrtić, jedan od najsavremenijih u gradu i ne znam na koji vrtić sada misle, jer mislim da ni kapaciteti postojećeg nisu popunjeni.“

Gradonačelnik Beograda izjavio je da se “ne seća” da je stanovnicima naselja “Stepa Stepanović”  obećao da će u tom delu Voždovca biti izgrađen novi vrtić, ističući da “misli” da ni kapaciteti postojećeg, koji je otvoren u maju ove godine, nisu popunjeni.

Lidija Hutović, direktorka Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj”, u čijem sastavu je i novootvoreni vrtić „Mala Sirena“ u naselju “Stepa Stepanović”, kaže da u tom objektu više nema slobodnih mesta.

“Vrtić ima 2.480 kvadrata, u njemu boravi 390 dece vrtićkog i 30 mališana jaslenog uzrasta. Kapaciteti su popunjeni”, kaže Lidija Hutović za Istinomer.

Na pitanje Istinomera na osnovu kojih informacija je Siniša Mali izjavio da u voždovačkom vrtiću još ima slobodnih mesta, iz kabineta gradonačelnika su nam odgovorili:    

“Gradonačelnik u navedenoj izjavi kaže ‘mislim’ kako i stoji u citatu na koji se pozivate. Nigde u tekstu ne piše da gradonačelnik tvrdi da u vrtićima u ‘Stepi Stepanoviću’ još ima slobodnih mesta”, ističu u kabinetu gradonačelnika Beograda.

Međutim, Voždovac je u grupi gradskih opština u kojima je u junskom upisu najviše dece ostalo “ispod crte”.

Večernje novosti, 14. 5. 2015. godine
“Pojedine predškolske ustanove su i ove godine uoči konkursa na oglasnim tablama istakle u kojim vrtićima neće biti mesta. Kako navode u Sekretarijatu, u „popularnim“ obdaništima, to jest onima koje roditelji najčešće navode u zahtevu, nije bilo nijedno mesto za upis u vrtićke grupe. Na tom spisku su – „Mala sirena“ i „Ljolja“ na Voždovcu, „Zemunski biser i „Milica“ u Zemunu, „Sveti Sava“ na Čukarici, „Guliver“ i „Mića i Aćim“ na Vračaru.”

Isti trendovi zabeleženi su i prošle godine,  kada pojedini vrtići na Voždovcu nisu ni primali decu od tri do šest godina. 

Večernje novosti, 15. 5. 2014. godine
“U obdaništima „Ljolja“ i „Sestre Bukumirović“ nema mesta za vrtić, jer su sva popunjena prelaskom iz jaslica, a velika gužva je i za obdanište u naselju Stepa Stepanović koje se gradi – kaže Lidija Hutović, direktorka PU „Čika Jova Zmaj“ na Voždovcu.”

Budući da u vrtiću „Mala Sirena“ u naselju “Stepa Stepanović” odavno nema slobodnih mesta, a da je gradonačelnik Beograda kazao suprotno, njegovu izjavu ocenjujemo kao “neistinu”. Takođe, Istinomer smatra da objašnjenje iz kabineta gradonačelnika u kome  se navodi da je Mali kazao da “misli”, a da “nije tvrdio”, ne može biti uvaženo, jer je važno da svi, a posebno najviši funkcioneri, snose odgovornost za javno izgovorenu reč.