I bez doma i bez opreme

Potpredsednik Vlade o opremanju valjevskog doma za stare. (Radio Patak, 24. 9. 2009. godine)
„Obezbedićemo 800.000 evra, čim ste vi uspeli da zatvorite finansijsku konstrukciju oko izgradnje, mi ćemo rešiti pitanje opremanja doma.“

Još je juna 2009. godine Vlada Japana obezbedila donaciju od 2,5 miliona evra za izgradnju valjevskog doma za stare na površini od 6.700 kvadrata. Predviđeno je da od tih sredstava završe grubi radovi i omalteriše unutrašnjost objekta. Kada je tri meseca kasnije potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić posetio gradilište obećao je pomoć za opremanje ustanove, koji je prve stanare trebalo da primi 2012. godine.

Za opremanje staračkog doma potrebno je oko 800.000 evra, a Krkobabić je, nakon obilaska radova, rekao da će ta sredstva biti obezbeđena.

„Obezbedićemo taj novac, čim ste vi uspeli da zatvorite finansijsku konstrukciju oko izgradnje, mi ćemo rešiti pitanje opremanja doma.“

Radio Patak, 24. 9. 2009. godine

Međutim, tri godine nakon početka radova dom za stare nije izgrađen jer je donacija Vlade Japana potrošena. Zgrada je samo ozidana, a za njen potpuni završetak potrebno je, prema procenama, još 2,5 miliona evra. O opremanju doma, o kojem je govorio Krkobabić, nema ni reči, te mu sledi ocena „neispunjeno“.