Hotel „Obrenovac“ renoviramo od jeseni

Predsednik opštine Obrenovac o renoviranju hotela "Obrenovac". (RTV Mag, 25. 2. 2013. godine)
“Naravno i ono što su tradicionalno organizovali, a to su svadbe, mature i te neke stvari, mogu od narednog leta (2014.) da se vrate i vratiće se u ovaj objekat koji će zaista biti u jednom novom izdanju. Ja ću kao predsednik (opštine Obrenovac) biti ponosan na njegov novi izgled koji će u sklopu rekonstruisanih bazena i novog spa-centra biti prava turistička ponuda za ovaj deo Beograda.”

Krajem februara 2013. predsednik opštine Obrenovac najavio je radove na renoviranju hotela “Obrenovac”. Za kompletno renoviranje hotela na ulazu u Obrenovac, kako je najavljeno, Vlada Srbije, odnosno Odeljenje za turizam Ministarstva finasija izdvojilo je iz budžeta oko 352 miliona dinara. Početak radova najavljen je za septembar ove godine, a rekonstrukcija je trebalo da bude završena do narednog leta.

Međutim, početkom septembra ove godine, govoreći o realizaciji socijalnog programa za zaposlene u hotelu, predsednik opštine Obrenovac rekao je da neće doći do najavljenog renoviranja zbog opstrukcija  sindikata TENT-a. Naime, hotel “Obrenovac” u vlasništvu je PD TENT, samim tim i Ministarstva energetike, a zaposleni u TENT-u usprotivili su se preuzimanju, odnosno angažovanju oko hotela od strane tadašnjeg Ministarstva finansija i privrede.

“Nažalost, drugi deo našeg dogovora je bio da se krene u rekonstrukciju ovog objekta. Vlada Republike Srbije je tada na naš predlog opredelila 352 miliona dinara, ali onda kreće klasična srpska priča, zavist, neobaveštenost. Održavaju se skupovi sindikalaca na termoelektrani (“Nikola Tesla”), gde predstavnik sindikata obmanjuje radnike termoelektrane kako ja hoću da otmem hotel, kako hoću da ga pribavim u svoje vlasništvo, što je potpuna budalaština. Ta odluka je trebalo da bude da se država opredeli da taj novac uloži u rekonstrukciju tog objekta i da se on posle toga vrati i sindikatu termoelektrane i termoelektrani (“Nikola Tesla”) i svim Obrenovčanima.”
RTV Mag,  1. 9. 2013. godine

Renoviranje hotela “Obrenovac” nije započeto u septembru kako je najavljeno i ne samo da neće biti završeno do leta 2014. već je u ovom trenutku neizvesno i da li će do renoviranja uopšte doći.

Zato izjavu predsednika opštine Obrenovac ocenjujemo kao neispunjeno obećanje.