Gradnja autoputa Novi Sad – Ruma u 2013.

Bivša ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu o početku izgradnje autoputa Novi Sad – Ruma. (Tanjug, 26. 1. 2013. godine)
"Tek krajem ove godine (2013.) moći ćemo da krenemo u realizaciju izgradnje autoputa Novi Sad – Ruma, kada ćemo na terenu imati građevinske mašine i ljude."

I članovi aktuelne, ali i prethodne Vlade Srbije često su govorili o izgradnji autoputa Novi Sad – Ruma. U izjavama je prednjačila ministarka za regionalni razvoj Verica Kalanović. Ona je pre godinu dana najavila početak gradnje ove saobraćajnice.

Na samom kraju 2013, 30. decembra, potpisan je protokol o pripremi projekta izgradnje saobraćajnice od Rume do Novog Sada, koja će obuhvatiti tunel kroz Frušku goru i obilaznicu oko Petrovaradina, Iriga i Rume. Između ostalih, paraf na dokument je stavio Igor Mirović, ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave koji je na tom mestu zamenio Vericu Kalanović, koja od rekonstrukcije Vlade u septembru nije na funkciji. Protokol predviđa da se izgradnja okonča do kraja 2017. godine.

Zato izjavu bivše ministarke za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu ocenjujemo kao neispunjeno obećanje.