Gradimo sportske terene pored Save

Predsednik opštine Obrenovac o izgradnji sportskih terena. (Obrenovac.rs, 18. 7. 2012. godine)
“Plan Obrenovca podrazumeva da od završetka kasarne (bivše) do praktično Zabrana uključujući i Perilo, to bude prostor određen za sportske terene i rekreativne sadržaje. Tik uz ovu lokaciju se gradi novi hotel i marina. Pošto je ova asfaltna baza izgubila dozvolu, ja sam dao nalog da se u roku od 48 sati krene iseljavati kako bi se ovaj ovde prostor tenderisao za izgradnju sportskih terena.”

Sredinom jula 2012, predsednik opštine Obrenovac najavio je iseljavanje asfaltne baze Preduzeća za puteve “Beograd” sa prostora oko reke Save, u neposrednoj blizini naselja „Sava“ i „Rojkovac“, o čemu se govorilo godinama. Urbanističkim planom opštine Obrenovac na tom području predviđena je izgradnja sportskih sadržaja, zbog čega je najavio i raspisivanje tendera za izgradnju sportskih terena i drugih pratećih objekata.

“Želim da upozorim sve dobronamernike i dušebrižnike koji su me zvali u prethodnih nekoliko dana od kad smo dali nalog da se ovo iseli, da nisam ja dobio poverenje naših sugrađana da bih ga prokockao za nekoliko hiljada evra mita. Apsolutno stojim iza svake reči koja je data za ovu asfaltnu bazu. Ukoliko se ne bude krenulo sa seljenjem ovog objekta i svih ovih mašina i otrovnog otpada koji postoji, ja ću se obratiti tužilaštvu i policiji.”
Obrenovac.rs, 18. 7. 2012. godine

Asfaltna baza bila je locirana na zemljištu opštine Obrenovac, a Preduzeće za puteve “Beograd” poslednjih 20 godina bilo je zakupac ovog prostora. Krajem jula 2012. godine u intervjuu „Večernjim novostima“, Miroslav Čučković je ponovio da je iseljavanje asfaltne baze i izgradnja sportskih terena jedna od značajnijih aktivnosti u oblasti infrastrukture.

“Asfaltna baza iz naselja „Sava“ i „Rojkovac“ biće izmeštena i tu će se napraviti sportski tereni i prateći objekti.”
Večernje novosti, 31. 7. 2012. godine

Gotovo dve godine od najave izmeštanja asfaltne baze, ne samo da nikada nisu raspisani tenderi za izgradnju terena za sportsko-rekreativne sadržaje, već se mašine Preduzeća za puteve “Beograd”, kao i delovi tog preduzeća i dalje nalaze na istoj lokaciji.

 Zato izjavu predsednika opštine Obrenovac ocenjujemo kao neispunjeno obećanje.