Gradićemo novi Dom zdravlja u Ljubiću

Gradonačelnik Čačka o novoj ambulanti u naselju Ljubić. (Ozonpress, 5. 11. 2012. godine)
"Ukoliko primarna zdravstvena zaštita pređe u nadležnost grada mi smo spremni da uložimo sredstva u izgradnju novog Doma zdravlja u Ljubiću, gde živi oko 20.000 naših sugrađana i gde bismo izgradili oko 1.600 kvadrata novog prostora."

Zdravstvena ambulanta u Ljubiću, iako jedna od najstarijih i s najvećim brojem pacijenata na teritoriji Čačka, u veoma je lošem stanju, jer se u nju već godinama ništa ne ulaže. Ambulanta u Ljubiću ima više od 11.000 zdravstvenih kartona, a pokriva oko 20.000 meštana Ljubića, jednog od najvećih stambenih naselja u Čačku, kao i desetak okolnih sela. Svakodnevno se kod četiri lekara pregleda najmanje 200 pacijenata. Zimi je u čekaonicama, sobama za pregled i intervencije hladno, jer ambulanta nije priključena na daljinsko grejanje…

Svake godine stigne neko obećanje od lokalnih funkcionera i rukovodstva Zdravstvenog centra Čačka da će se rekonstruisati ili graditi nova ambulanta, ali od toga do sada nije bilo ništa. Slično obećanje dao je gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić, koji je najavio gradnju nove ambulante kada primarna zdravstvena zaštita pređe u nadležnost lokalne samouprave. To se dogodilo sredinom novembra kada je Skupštine grada imenovala v.d. direktora Aleksandra Pajovića. Da grad neće ni u 2014. godini graditi novu ambulantu svedoči nedavno usvojeni budžet gde se takva stavka i ne pominje.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za finansije Zorana Todosijevića, u 2014. godini rekonstruisaće se ambulante u Slatini, Zablaću i Preljini, a nabaviće se kola za patronažnu službu.

Zato izjavu gradonačelnika Čačka ocenjujemo kao neispunjeno obećanje.