Glas za nas, posao za Pirot

Predsednik G17 plus o otvaranju pogona italijanske fabrike obuće „Geox” u Pirotu. (RTV „Studio B“, 14. 4. 2008. godine)
„Ako na izborima glasate za ove liste (‘Za Evropsku Srbiju – Boris Tadić” i ‘Koalicija za Pirot – G17 plus’) dovešćemo ovde najmanje jednog ozbiljnog investitora iz sveta i ja verujem da će to biti italijanska fabrika obuće ‘Geoks’ koja će u startu zaposliti 1.000 radnika.“

Na obećanje, koje je lider G17 plus dao u jeku kampanje za poslednje lokalne i parlamentarne izbore, pet meseci kasnije podsetila je bivša pomoćnica predsednika opštine Pirot za infrastrukturu i još uvek aktuelna predsednica OO G 17 plus, Dragana Petrović.

B 92, 11. 9. 2008. godine
„Predstavnici agencije SIEPA nedavno su posetili hale bivšeg Autotransportnog preduzeća koje će biti u sastavu budućeg industrijskog parka u Pirotu i jedan magacin u Slobodnoj zoni Pirot koji se može pretvoriti u proizvodnu halu. Poseta je u skladu sa predizbornim obećanjem ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića da će italijanska firma Geoks pokrenuti proizvodnju u Pirotu.“

Od tada je prošlo pune tri godine, a od otvaranja pogona italijanske fabrike obuće – ništa. Da stvar bude još gora, ni od najave da će u Pirot biti dovedeni „ozbiljni investitori“, zahvaljujući kojem je lista „Koalicija za Pirot – G17 plus“ ostvarila ubedljivu pobedu na lokalnim izborima, nije realizovano. Zbog toga Istinomer predsedniku G17 plus daje ocenu „neispunjeno obećanje“.

Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.