Fiskulturna sala u Čeneju do jeseni

Gradonačelnik Novog Sada o izgradnji fiskulturne sale u Čeneju. (www.novisad.rs, 18. 1. 2012. godine)
„U prethodnom periodu radili smo na pripremi projekta, a sada su krenuli radovi i tokom ove godine, do septembra biće izgrađena moderna fiskulturna sala.“

Septembar i nova školska godina, 2012/2013. stigli su, ali fiskulturna sala nije završena u Osnovnoj školi „Ivan Gundulić“ na Čeneju, iako je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić to kazao prilikom otvaranja radova na izgradnji fiskulturne sale u januaru ove godine.

Naime, radovi na izgradnji su obustavljeni. Sala je stavljena pod krov, ali se drugi radovi ne obavljaju niti ima majstora, saznaje Istinomer.

Osnovna škola na Čeneju izgrađena je 2002. godine, ali tada nije sazidana sportska sala u kojoj bi deca u okviru škole i vežbala.

Učenici, njih 133 nastavu fizičkog vaspitanja obavljali su u najvećoj učionici po kvadraturi, a pre toga u napuštenoj zgradi Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, koja je u neposrednoj blizini škole, u potpuno neadekvatnim uslovima i to godinama unazad.

Izgradnjom sale površine 500 metara kvadratnih, trebalo je da ovaj problem od ove godine bude zauvek rešen, međutim radovi kasne. Sala će imati toplu vezu sa učionicama i ova investicija je vredna 42 miliona dinara, a grad je obezbedio kompletan novac.

Zbog kašnjenja radova Istonomer gradonačelniku Novog Sada daje ocenu „neispunjeno“.