Drobnjak (ni)je zadužio Čačane

Predsednik Gradskog odbora DS Čačak o mogućnosti da direktor JP Putevi Srbije bude počasni građanin. (Ozonpress, 23. 11. 2011. godine)
„DS razmišlja da Zorana Drobnjaka, direktora JP Putevi Srbije, predloži za počasnog građanina grada Čačka.“

Dodela najvećeg gradskog priznanja, Decembarske nagrade grada Čačka, uvek je izazivala veliku polemiku između predstavnika vlasti i opozicije u gradu na Moravi. Tako predstavnici opozicije (DS, LDP, URS, GG ZA Čačak) iz godine u godinu kritikuju vlast da priznanja dodeljuje bez jasnog kriterijuma, da je dobijaju iz čisto političkih razloga ljudi koji nisu ni sa čim zadužili Čačane i da je time sama nagrada prilično obesmišljena. 

 
Sa druge strane predstavnici vlasti koju čine Nova Srbija, SPS i DSS ostaju čvrsto na svojim pozicijama da se nagrada dodeljuje na osnovu adekvatno obrazloženih predloga i da to svako može da učini. Burno je bilo ove godine kada je nagradu dobio ambasador Rusije Aleksandar Konuzin, ali i prošle kada je priznanje dodeljeno direktoru JP Putevi Srbije Zoranu Drobnjaku. Tada su predstavnici Demokratske stranke oštro kritikovali predlog da se direktoru jednog javnog preduzeća dodeli nagrada jer on ne troši svoj novac već sredstva svih građana Srbije. Tada je Dmitar Popović za skupštinskom govornicom upozorio da nagradu dobijaju preduzeća koja troše novac a ne ona koja ih pune.

„Koalicija SPO-DS neće glasati za predlog da decembarsku nagradu dobije direktor Zoran Drobnjak. Smatram da je ova nagrada prilično devalvirana jer mi nisu poznate neke posebne zasluge predloženog kandidata s obzirom da direktor deli sredstva na osnovu odluka upravnog odbora JP ‘Putevi Srbije’ a ne iz svog džepa. Mišljenja sam da u Čačku ima dosta privrednika koji zaslužuju ovu nagradu, rekao je Slobodan Vujadinović iz odborničke grupe DS-SPO.“ zapisnik sa 41. sednice Skupštine grada Čačka, 15. 12. 2010. godine

Ove godine su, međutim, demokrate promenile priču. Na konferenciji za novinare održanoj krajem novembra 2011. moglo se čuti da DS razmišlja da direktora Puteva Srbije predloži za počasnog građanina Čačka.

„Zoran Drobnjak, direktor JP Putevi Srbije, ovom gradu je doneo preko pola mijarde dinara i to za za prave stvari. To je završetak mosta preko Morave, rekonstrukcija ulice Dragiše Mišovića, Vojvode Stepe, Knićaninove ulice, izgradnju mosta u ulici Danice Marković, rekonstrukciju ulice Kneza Miloša, centar grada… Zbog toga DS razmišlja da Drobnjaka predloži za počasnog građanina grada Čačka.“ predsednik Gradskog odbora DS-a Dmitar Popović, Ozonpress, 23. 11. 2011. godine

Za samo godinu dana Dmitar Popović je tako potpuno promenio mišljenje o Zoranu Drobnjaku, o tome koliko je zadužio Čačane i da li zaslužuje priznanje. Zbog toga Istinomer predsednika GO DS-a ocenjuje nedoslednim.