Dobićete bazen jedne jeseni

Gradonačelnik Šapca o rekonstrukciji zatvorenog bazena. (Press, 11. 1. 2011. godine)
„Očekujemo da posao bude gotov do jeseni (2011.), kako bi sportisti mogli na zimu da treniraju u svom gradu.“

Jedini zatvoreni bazen u Šapcu pripadao je Zorkinom preduzeću „Društveni standard“, ali je on zatvoren još 2002. godine jer je potpuno propao. Prodajom Društvenog standarda 2006. godine koncernu „Farmakom MB“ i bazen je pripao toj kompaniji. Ona, međutim, nije ništa uradila po pitanju njegove rekonstrukcije.

Početkom 2011. Farmakom je poklonio bazen gradu. Tada je gradonačelnik Milošević poručio da će lokalne vlasti, uz pomoć države, obnoviti krov i instalacije, proširiti tribine i dograditi bazen za neplivače. Sve to, po njegovim rečima, trebalo je da bude završeno pre zime.

„U ovoj (2011.) godini lokalna samouprava i država izdvajaju po 10 odsto sredstava, a ostatak nam dolazi iz kredita. Vrednost radova na rekonstrukciji procenjena je na 250 miliona dinara. Do kraja meseca biće raspisan tender za izbor izvođača, tako da očekujemo da posao bude gotov do jeseni, kako bi sportisti mogli na zimu da treniraju u svom gradu.“

Press, 11. 1. 2011. godine

Rok za završetak posla bio je 25. decembar ove godine. Zima je došla i prošla, potom i proleće, a plivači još nisu dobili mesto gde će trenirati. Pošto je obećani termin odavno prošao Istinomer gradonačelniku Šapca daje ocenu „neispunjeno“.

Prema poslednjim informacijama, na objektu ima još dosta posla i on bi mogao da bude gotov tek u septembru 2012.