Dikića smenjujem, pa unapređujem

Direktor policije o smeni komandanta Žandarmerije. (Danas, 17. 7. 2013. godine)
“Predložio sam predsedniku Vlade Srbije i ministru unutrašnjih poslova (Ivici Dačiću) smenu Dikića i to je najmanje što mogu učiniti.”

Zbog teškog zločina koji je počino pripadnik Žandarmerije u Rekovcu, direktor policije zatražio je smenu komandanta te jedinice Bratislava Dikića. Tom prilikom Veljović je, na konferenciji za novinare, kazao:

“Nemam reči, bilo kakvog opravdanja, niti trebam opravdanje. Ovo je nešto što se nikada ne sme ponoviti. Nijedan pojedinac, da li bio načelnik uprave, direktor policije, komandant odreda, komandant Žandarmerije ne sme biti iznad sistema, iznad ove države. Ja sam još 2011. godine dostavio jedan predlog da moramo izvršiti određene kadrovske promene u Žandarmeriji. Mislim da je to bio početak nečega što moramo rešiti. Pre svega zbog poremećenih medjuljudskih odnosa u Žandarmeriji. Zbog nefunkcionisanja odreda Žandarmerije. Ovo danas nije početak. Ovo je danas stvar koja je prelila čašu žuči i koja se mora rešiti.“
B92, 16. 7. 2013.godine

Veljović je izrazio i nezadovoljstvo zbog toga što od Sektora unutrašnje kontrole nije dobio izveštaj o delovanju Žandarmerije u Nišu, gde su, prema izveštajima medija, neki pripadnici Žandarmerije bili umešani u brojne kriminalne radnje.

„Da je taj slučaj rešen, ovaj događaj se možda ne bi ni desio“.
RTV Vojvodine, 16. 7. 2013. godine

Samo tri dana nakon što ga je rezrešio sa mesta komandanta Žandarmerije direktor policije Milorad Veljović je Bratislava Dikića imenovao za svog pomoćnika. Državni sekretar u Ministarstvu policije Vanja Vukić izjavio je:

„Dikić je na novi posao imenovan na predog direktora Veljovića, koji mu je i potpisao to rešenje. On je za pomoćnika direktora policije imenovan u skladu sa svojim zvanjem, stručnom spremom i godinama radnog staža, a to je bilo i jedino slobodno mesto na koje je mogao da bude raspoređen“.
Tanjug, 21. 7. 2013. godine

Nedoslednost direktora policije.