Dijagnostički centar, škola i vrtić u Novom Pazaru do kraja 2015. godine

Premijer Srbije Aleksandar Vučić na postavljanju kamena temeljca za izgradnju tri objekta u Novom Pazaru (Tanjug, 20. 4. 2015. godine)
„Radovi na Dijagnostičkom centru, osnovnoj školi ‘Rastko Nemanjić – Sveti Sava’ i vrtiću u naselju Dojeviće u Novom Pazaru biće završeni do kraja godine.“

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je 24. decembra prošle godine u Novom Pazaru dijagnostički centar, objekte novosagrađene Osnovne škole „Rastko Nemanjić – Sveti Sava“, kao i vrtić u naselju Dojeviće. Prilikom otvaranja, premijer Vučić je podsetio da je kamen temeljac tih zgrada postavljen pre pet meseci i da je sve završeno na vreme.  

Tada je najavio i da će za koju nedelju biti završeno opremanje Dijagnostičkog centra, koji je prema njegovim rečima, najlepši u ovom delu Evrope i da će u njega dolaziti građani sa juga Srbije i iz okoline. 

Tanjug, 24.12.2015.
„Odlučio sam da ova investicija, ukupne vrednosti sedam miliona evra, bude baš ovde, kako bi i Srbi i Bošnjaci bili zadovoljni. U narednom periodu će biti završeno opremanje Dijagnostičkog centra koji će biti najlepši u ovom delu Evrope, a u koji će dolaziti građani sa juga Srbije i okoline”, rekao je Vučić u Novom Pazaru.

*
Škola „Rastko Nemanjić Sveti Sava“/ Foto: Print Screen 

Dijagnostički centar, kako je rečeno na otvaranju, izgrađen je na površini od 1.400 kvadratnih metara, a u njemu će se naći najsavremeniji medicinski uređaji, biološka i mikrobiološka laboratorija i dijagnotički aparati, digitalni rendgen, najsavremenija magnetna rezonanca. Centar će, takođe, imati multi slajs skener, kolor dopler dijagnostiku i digitalnu mamografiju. (RTS, 24.12.2015. godine)

*
Dijagnostički centar / Foto: Print Screen

Vučić je tog dana otvorio još dva objekta, zgradu osnovne i škole obdanište za decu iz novopazarskih naselja Dojeviće, Selakovac i Rajčinoviće površine 780 metara kvadratnih.

*
Obdanište za decu / Foto: Print Screen 

Na otvaranju objekata rečeno je i da je finansiranje izgradnje ovih objekata, delom obezbeđeno iz investicije Ujedinjenih Arapskih Emirata od sedam miliona evra.  

Budući da su objekti završeni u roku koji je na polaganju kamena-temeljca 20. aprila prošle godine dao premijer Vučić, njegovu izjavu ocenjujemo kao „ispunjeno“.