Dani lete, rokovi mi prolaze…

Ministar za infrastrukturu o početku gradnje severnog kraka Koridora 10. (Alo, 16. 3. 2010. godine)
“Za severni krak Koridora 10 tender je još u toku. Plan je da se naredne nedelje sa izvođačem potpiše ugovor, a početak radova najavljujem za 27. mart. Istog dana počinje i izgradnja obilaznice oko Dimitrovgrada.”

Mrkonjićev entuzijazam splasao je do kraja meseca. Na pitanje da razjasni na kojih 210 kilometara puta će ove godine biti otvorena gradilišta, kako je ranije obećavao, i koje su to deonice, ministar odgovara:

“Severni deo Koridora 10 u dužini od 110 kilometara, odnosno leva traka od Horgoša do Novog Sada i ‘ipsilon krak’ ka Kelebiji. Tender je pri kraju i ove nedelje biće poznat izvođač, radovi počinju do 1. aprila, a posao se završava do kraja godine. Takođe, u isto vreme otvaramo i gradilište na obilaznici oko Dimitrovgrada.”

Večernje novosti, 29. 3. 2010. godine

Dakle, ništa od najavljenog početka radova 27. marta. Još zanimljivije je da su mediji zabeležili da putari nisu izašli na drumove 1. aprila. Možda je zbog uskršnjih praznika to bilo i nerealno očekivati, tek Istinomer Mrkonjiću za prvi najavljeni rok daje ocenu „neispunjeno“.