Dajem ministarstvo za Banatski Dvor

Bivši ministar energetike najavio ostavku ukoliko skladište u Banatskom Dvoru ne bude završeno do kraja 2008. (Večernje novosti, 7. 8. 2007. godine)
„Skladište za gas u Banatskom Dvoru biće konačno završeno za grejnu sezonu 2008/2009. godinu, ili ja više neću biti ministar.“

Bivši ministar za energetiku najavio je u avgustu 2007. da će skladište gasa u Banatskom Dvoru biti potpuno spremno za grejnu sezonu u jesen 2008. godine. U vreme kada je tadašnja vlada Vojislava Koštunice navršavala 100 dana, Popović je potvrdio da ostaje pri svom obećanju.

„Ako je stranka rekla i ja sam rekao da će do 2008/2009. biti završeno podzemno skladište ili više neću biti ministar, to je obećanje za koje će se tek tada videti da li će se ispuniti ili neće. Završetak skladišta nije obećanje za sto dana.“

Dnevnik, 23. 8. 2007. godine

U aprilu 2008, u vreme predizborne kampanje za parlamentarne izbore, ministar je najavljivao da će„uskoro“ početi punjenje skladišta Banatski Dvor prirodnim gasom i da će ono naredne zime „biti delimično stavljeno u funkciju“(Tanjug, 16. 4. 2008. godine)

Nakon izbora Popović više nije bio ministar, tako da nismo mogli da se uverimo da li bi on ispunio svoje obećanje. Ono što se, ipak, zna jeste da skladište „Banatski Dvor“ nije bilo spremno za tu zimu, ni za narednu, niti je u 2010. pri kraju izgradnje.

„Prema ranijim dogovorima, do kraja ove godine u Banatskom Dvoru bi trebalo da bude uskladišteno 470 miliona kubika gasa i to je prva faza gradnje. Kada bude završena prva faza podzemnog skladišta, biće moguće dnevno skladištenje 3,7 miliona, a u vreme potrošnje moći će iz njega da se uzima šest miliona kubnih metara dnevno. Po završetku te faze treba da se uradi strategija razvoja zajedničkog preduzeća, koja će zavisiti od dinamike gradnje gasovoda “Južni tok” i potreba srpskog tržišta.“

Večernje novosti, 2. 4. 2010. godine

Sadašnje stanje skladišta dokaz je da u Banatskom Dvoru još dosta mora da se radi da bi se ono osposobilo za snabdevanje. U isto vreme to je i dokaz da bivši ministar energetike nije govorio istinu da će ono biti spremno za sledeću grejnu sezonu.