Četiri ugovora, a hale još nema

Gradonačelnik Novog Sada o izgradnji prve hale zanatsko magacinskog kompleksa. (Dnevnik, 24. 4. 2012. godine)
„Ovo (hala zanatsko-magacinskog kompleksa) je u završnoj fazi radova. U narednih mesec dana će biti gotovo.“

Izgradnja prvog od planiranih desetak multifunkcionalnih proizvodno-magacinskih objekata počela je u novembru 2011. godine. Rok završetka, prema prvom ugovoru između investitora JP „Poslovni prostor“ i izvođača radova bio je planiran za kraj 2011. godine. Međutim, od tada su potpisana još tri ugovora sa drugim izvođačima radova i nijedan za sada nije ispoštovan do kraja kada je završetak gradnje i komunalno opremanje hale i okoline u pitanju.

Poslednja poseta gradonačelnika Igora Pavličića gradilištu na Rimskim šančevima bila je pred kraj aprila, u toku predizborne kampanje, i tada je prvi čovek Novog Sada rekao da je hala od oko 1.300 metara kvadratnih skoro gotova. Navodno, ostalo je da se opremi unutrašnjost objekta komunalnom infrastrukturom, a paralelno će se raditi i uređenje prilaza objektu.

Prošao je maj, a i jun je pri kraju a hala nije u potpunosti dovršena. Kako Istinomer saznaje od investitora ni prilazni put nije urađen jer je ponovljena javna nabavka za izvođača radova na uređenju prilaza objektu.

Pošto je još jedan rok za završetak hale istekao, Pavličiću ide ocena „neispunjeno“.

Ponuđači zacepili cenu
U objašnjenju za Istinomer gradonačelnik Novog Sada je rekao da je probijanju najavljenih rokova doprinela „neuspela javna nabavka, jer se javio samo jedan ponuđač sa nerealno visokim cenama“. Prema rečima direktora JP „Poslovni prostor“ Gorana Bolića, hala je sada završena, a uskoro će biti gotovo i parterno uređenje koje je u toku. Preostaje još priključenje hale na gas.

29. 8. 2012. godine