Celo Vranje pod kamerama

Gradonačelnik Vranja o postavljanju kamera za video nadzor sa ciljem poboljšanja bezbednosti. (Tanjug, 2. 11. 2012. godine)
„Do kraja ove (2012.) godine sve ključne tačke u gradu Vranju biće pokrivene video nadzorom.“

Dva ubistva, nekoliko slučajeva potezanja vatrenog oružja, više obračuna kriminalnih bandi, paljenje desetak automobila, nekoliko kafića, restorana i gradskog pozorišta „Bora Stanković“ porazan su bilans šta se u poslednje dve, tri godine dešavalo na ulicama Vranja. Zbog narušene bezbednosti građana lokalna vlast je najavila da će na najprometnijim mestima u gradu postaviti kamere za video nadzor. Prvi čovek Vranja, čiji je automobil takođe zapaljen u leto 2011, garantovao je da će kamere osvanuti na ulicama do kraja 2012.

„U ovom trenutku sasvim je izvesno da ćemo video nadzorom pokriti najmanje 14 ključnih lokacija u gradu na kojima se skoro 24 sata odvija intenzivan javni život, kao i one glavne ulazno-izlazne saobraćanice u gradu…Jedina je dilema hoćemo li grad ‘pokriti’ sa 28 kamera na 14 lokacija ili ćemo ići na neku drugu varijantu…Konačno rešenje će biti poznato za tri-četiri dana, posle čega se kreće u posao koji će građanima Vranja već od sledeće godine obezbediti spokojan i miran život.“

gradonačelnik Vranja Zoran Antić, Tanjug, 2. 11. 2012. godine

Ispostavilo se, međutim, da lokalni vlastodršci ne stoje dobro sa matematikom i da od najavljenog nema ništa. Naime, grad Vranje nije imao dovoljno novca za ponudu kompanije Telekom, pa se od postavljanja kamera odustalo.

„Neispunjeno“ za gradonačelnika Vranja.