Čačak bez stadiona

Predsednik Skupštine grada Čačka o početku izgradnje stadiona. (Ozon radio, 18. 7. 2011. godine)
„Izgradnja stadiona sasvim sigurno počinje do 15. avgusta.“

U okviru podsticajnih mera za srpsku građevinsku industriju Vlada Srbije donela je odluku da zajedno sa lokalnim samouprava u odnosu pola-pola finansira izgradnju i rekonstrukciju gradskih stadiona u Srbiji. Na konkursu koji je bio otovoren do 1. oktobra 2010. godine javilo se dosta lokalnih samouprava a izabrano je svega pet gradova. Među odabranim našao se i grad Čačak.

Krajem 2010. godine sekretar Skupštine grada Čačka Ljubodrag Petković (SPS) predstavio je javnosti projekat budućeg stadiona i najavio početak radova za maj mesec, odmah po završetku fudbalske sezone, kako Borac ne bi bio prinuđen da svoje mečeve igra na strani. Međutim radovi nisu započeti.

Na konfrenciji za štampu predsednik Skupštine grada Veljko Negovanović rekao je da su postojali problemi sa projektom i najavio da će radovi „sasvim sigurno početi 15. avgusta“. Obećani rok je daleko za nama a radovi još uvek nisu počeli. Pitanje je da li će radovi uopšte početi ove godine, jer je novi tenderski poziv u toku, a građevinska sezona je na izmaku. Zbog svega iznetog obećanje predsednika Skupštine grada ocenjujemo sa „ni započeto“.

*
Projekat stadiona