Bioskop „Fontana“ ni za godinu dana

Predsednik opštine Novi Beograd o rekontrukciji bioskopa i tržnog centra „Fontana“. (Večernje novosti, 26.3. 2011. godine)
„Do leta ćemo imati objekat rekonstruisan u skladu sa originalnim arhitektonskim rešenjem i opremljen najmodernijom tehnologijom.”

Tržni centar i bioskop “Fontana” na Novom Beogradu izgrađen je 1968. godine, a zbog, za to vreme, originalnog izgleda, proglašen je za spomenik kulture. Krajem devedesetih, međutim, bioskop je zatvoren, a celo zdanje je zapušteno. U oktobru 2010. godine počela je obnova tržnog centra i bioskopa. Posle nekoliko meseci najavljeno je otvaranje najmodernijeg bioskopa u gradu do juna 2011.

“Ove nedelje počinje nabavka opreme za bioskop i čim bude isporučena počinje da radi bioskop koji neće biti komercijalnog karaktera. Salu ćemo iznajmiti operateru koji će kvalitetnim programom privlačiti publiku koja voli evropski, a ne holivudski.“

Večernje novosti, 26. 3. 2011. godine

Na leto, međutim, bioskop nije otvoren, a radovi na rekonstrukciji tržnog centra ušli su u jesen. Tada je Nenad Milenković izjavio da će Beograđani u projekcijama filmova moći da uživaju od novembra.

“Radovi u ‘Fontani’ ušli su u završnu fazu tako da otvaranje očekujem sledećeg meseca. Objekat je bio u očajnom stanju, sve je bilo ruinirano, krov je prokišnjavao i bio potpuno neupotrebljiv. Sada je sve to dovedeno u red i bioskop će ponovo početi da radi.”

Blic, 18. 10. 2011. godine

Ušli smo u 2012. godinu, a „Fontana“ još nije počela da radi. Predsednik opštine Novi Beograd zato dobija ocenu „neispunjeno“.