Biću predsednik Srbije, a ne SNS

Predsednik SNS o ostavci na tu funkciju. (Sajt SNS, 9. 5. 2012. godine)
“Kada postanem predsednik Republike, podneću ostavku na funkciju predsednika SNS.”

Predsednik SNS je kao kandidat te stranke za predsednika Srbije najavio da će se kao prvi čovek države “posvetiti državi i državnim poslovima, jer je njegova prva odgovornost prema građanima, a ne prema političkoj stranci.”

„Kada postanem predsednik Republike, podneću ostavku na funkciju predsednika SNS. Moje dužnosti u stranci moraće da preuzme neko drugi. Srbiji je danas potreban drugačiji predsednik od onakvog kakvog je imala do sada. Potreban joj je predsednik kome su na prvom mestu država i građani, a ne njegova politička stranka. Sa ponosom ću biti predsednik svih građana i učiniću sve da i oni budu ponosni na mene. Prva dužnost novog predsednika biće da ujedini zemlju, a ja sam spreman da razgovaram sa svima, kako bismo ponovo ujedinili Srbiju i formirali Vladu, koja će raditi u interesu građana, a ne samo jedne političke stranke.“

(Sajt SNS, 9. 5. 2012. godine)

Nakon što je izabran za predsednika Srbije u drugom krugu predsedničkih izbora održanih 20. maja, Nikolić je potvrdio da će se držati dati reči, a ostavku na funkciju predsednika stranke podneo je 24. maja.

Ispunjeno obećanje Tomislava Nikolića.