Biće sređen put Kikinda-Bašaid

Predsednik opštine Kikinda o obnovi puta Kikinda-Bašaid. (Radio Kikinda, 20. 2. 2011. godine)
„Sredstva će uložiti lokalna samouprava, JP ‘Putevi Srbije’, Ministarstvo za nacionalni investicioni plan i Fond za kapitalna ulaganja tako da će deonica puta M-24, u dužini od 25 kilometara, biti sigurno rekonstruisana.“

Skoro deset godina najava i nekoliko neuspešnih početaka rekonstrukcije dela magistralnog puta M-24 do Kikinde ka Bašaidu, još uvek je glavni problem lokalne samouprave. Taj putni pravac je od izuzetne važnosti za komunikaciju Kikinđana ka Beogradu i Novom Sadu, pa i Hrvatskoj i Mađarskoj, a naročito je isticana njegova frekventnost kada je most na Adi završen.

Rekonstrukcija 18 kilometara magistralnog puta, o kojoj je govorio Vojinović, započeta je 30. juna 2011. godine. Rok za završetak čitave saobraćajnice bio je šest meseci, ali je odmah bilo jasno da će to teško biti realizovano jer je finansijer, „Putevi Srbije“, obezbedio novac samo za popravku i proširenje trećine saobraćajnice (ukupna rekonstrukcija puta košta 570 miliona miliona, a 2011. godine to preduzeće izdvojilo je 200 miliona).

Nakon urađene trećine puta, dalji radovi su stali, pa ni nakon godinu i po dana put nije završen.

Vojinovićevo obećanje ocenjeno je sa „krenuli, pa stali“.

Inače, radovi na drugoj trećini puta M-24 počeli su sredinom oktobra 2012. godine. Na žalost, izvođaču radova uplaćeno je samo 63 miliona dinara, što nikako nije dovoljno da posao okonča. U međuvremenu su troškovi za celokupnu rekonstrukciju porasli sa 570 na oko 650 miliona dinara, što znači da je neophodno još oko 300 miliona da bi se sredila kompletna deonica Kikinda-Bašaid.