Biće most za godinu, dve ili tri

Ministar za infrastrukturu o završetku mosta kod Beške. (Tanjug, 22. 8. 2008. godine)
„Novi most preko Dunava kod Beške biće završen do 15. septembra 2009. godine.“

Da je bilo prema ugovoru koji je potpisan sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, izgradnja novog i sanacija starog mosta trebalo je da budu gotove još pre Mrkonjićevog obećanja (početak radova 14.9.2006, kraj radova 13.9.2008.). Ali nije bilo tako, pa je ministar dao novo obećanje.

Na proleće 2009. godine se saznalo da tako kapitalan projekat nema građevinsku dozvolu, kao i da je više od polovine ukupnih sredstava (ugovorena cena bila je 42 miliona evra) već potrošena. Tako krupni propusti i jalov tempo rada produžiće izgradnju na još tri godine i poskupeti i ovako visoke troškove, govorili su stručnjaci, pa je, na kraju, i ministar Mrkonjić dan „D“ pomerio za još godinu dana.

Most kod Beške biće gotov 9. oktobra 2010. godine. To je ključna tačka Koridora 10.

RTV Vojvodina, Dnevnik, 18. 9. 2009. godine

Svoje prvobitno obećanje ministar nije ispunio, a kako se stvari odvijaju i novi Mrkonjićev rok predstavljaće trku sa vremenom za građevinare. Oni su krajem januara 2010. počeli najteži deo posla – betoniranje tri stuba novog mosta koji će se nalaziti u vodi. Inače, most kod Beške važi za jedan od najskupljih, ali i najvažnijih projekata u Srbiji jer se nalazi na Koridoru 10.