Bez Koridora 10 ne izlazim na sledeće izbore!

Lider G17 plus o nastupu svoje stranke na sledećim izborima i završetku Koridora 10. (Biznis, 18. 7. 2008. godine)
„Ni ja, ni G17 Plus nećemo izaći na sledeće izbore ukoliko ne bude završen Koridor 10 u ovom mandatu.“

Predsednik G17 plus je odmah po sastavljanju nove Vlade Srbije bio ubeđen da će Koridor 10 biti završen za četiri godine, potkrepljujući to obećanjem da se, ukoliko tako ne bude, njegova stranka, ali ni on lično neće pojaviti na sledećim izborima.

„Završetak autoputa na Panevropskom koridoru 10 do 2011. godine, u koji će biti uloženo 1,7 milijardi evra, kao i početak izgradnje autoputa Beograd-Južni Jadran prioriteti su nove Vlade Srbije.“

Biznis, 18. 7. 2008. godine

Nakon dve godine, ministar ekonomije više nije govorio o mogućnosti da se u mandatu ove Vlade okončaju radovi na važnom putnom pravcu, već je odredio novi rok – „narednih nekoliko godina“.

„U narednih nekoliko godina imaćemo završen ovaj važan međunarodni koridor, a iskustvo Srbije u uslovima svetske ekonomske krize je da se najveće industrijske grane iz zapadne i centralne Evrope sele upravo u mesta pored Koridora 10.“

Pregled, 3. 6. 2010. godine

Četiri godine kasnije Mlađan Dinkić se sprema za izbore. Priča o jakim regionima, Fijatu i još nekim investitorima, naplati PDV- nakon plasmana robe. O Koridoru 10 kao preduslovu za izlazak na izbore – ni reči.

„Neispunjeno“, a u isto vreme i „nedosledno“.