„Beograd na vodi“ završen do 2019.

Premijer Srbije o završetku projekta "Beograd na vodi". (TV Pink, 16. 2. 2015. godine)
“Do kraja 2018, početka 2019. (realno je da bude izgrađeno sve što vidimo na slikama o projektu “Beograd na vodi).”

Aktuelni premijer Srbije u februaru prošle godine, tokom predizborne kampanje, predstavljajući projekat “Beograd na vodi” istakao je da će u maju te godine početi radovi u Savskom amfiteatru, a da će ceo projekat biti završen  do kraja 2018. ili početka 2019. godine.

Ipak, ove godine premijer izjavljuje da će radovi početi do kraja leta, a nedavno potpisanim ugovorom o izgradnji “Beograda na vodi”, kako se navodi u podacima dostavljenim medijima, predviđeno je da projekat traje maksimalno 30 godina, a da polovina projekta mora biti završena u prvih 20 godina. Premijer Srbije koji nije prisustvovao potpisivanju ugovora kaže da se rok od četiri godine odnosio na prvu fazu projekta.

„Ja sam govorio o prvoj A fazi. Ima prva A, pa prva B faza, pa onda ima druga, pa druga A faza, pa druga B faza i tako dalje. Ja sam govorio o ova četiri objekta, dakle ta prva četiri objeka bi trebalo da budu završena u roku koji sam izgovorio“, kaže premijer Aleksandar Vučić.
N1, 27. 4. 2015. godine

Međutim, u emisiji “Teška reč” od 16. februara 2014. godine, Vučić nije govorio samo o četiri zgrade, već je na planovima pokazivao gde će se nalaziti kula, šoping mol, poslovni prostor, apartmani, „beogradski Šanzelize” od 1,8 kilometara i drugi objekti.

 

Budući da je nakon samo godinu dana rok za završetak projekta “Beograd na vodi” višestruko pomeren, premijera Vučića ocenjujemo nedoslednim.
Naslovna fotografija: FoNet/Nenad Ðorđević