April, maj…ko daje više?

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije o kašnjenju postavljanja podataka o imovini funkcionera. (Kurir, 02. 06. 2010. godine)
„Nikada nisam licitirala s terminom kada bi se imovinske karte mogle naći na sajtu.“

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije tvrdi da nikada nije govorila o roku kada će se dugo očekivani podaci o imovini državnih funkcionera naći na sajtu Agencije. Međutim, od formiranja Agencije, u drugoj polovini 2009. godine, Markovićeva je u više navrata ponavljala da će podaci o imovini funkcionera biti dostupni na sajtu Agencije „uskoro“ i „od početka naredne godine“, pa je čak iznosila i konkretne termine.

„Podaci o imovini funkcionera trebalo bi da budu dostupni javnosti do kraja marta.“

Blic, 04. 01. 2010. godine

Kada su je nakon nekoliko meseci novinari podsetili da od obećanog još nema ništa, Zorana Marković je ponovo kao rok za objavljivanje podataka označila april.

„Pošto nismo hteli da ove važne podatke objavljujemo na tuđim, odnosno uslužnim kompjuterskim serverima, morali smo da nabavimo svoju opremu. Agencija je svojim novcem počela da raspolaže od Nove godine. Trenutno sprovodimo tendersku proceduru nabavke servera i nadamo se da ćemo već u aprilu objaviti prve kartone.“

Večernje novosti, 07. 04. 2010. godine

Međutim, i taj rok je probijen, a u maju je direktorka Agencije tvrdila da će podaci biti objavljeni u najkraćem roku.

„U pitanju je preko 70 radnih jedinica, koje treba da nose odgovarajuću bazu podataka. Ona se trenutno sklapa, sve se privodi kraju. Proba će trajati nekoliko dana. Podaci su spremni i nama ne treba više od 24 sata da ih objavimo na sajtu.“

Kurir, 26. 05. 2010. godine

Podaci o imovini funkcionera konačno su se pojavili na sajtu 10. juna 2010. godine. S obzirom na to da ih je direktorka Agencije za borbu protiv korupcije najavljivala za nekoliko termina koji su već prošli, Istinomer njenu izjavu ocenjuje kao neistinu.