April, maj…a vrtića nema

Predsednik opštine Prokuplje o izgradnji obdaništa. (Tanjug, 16. 11. 2011. godine)
„Izgradnja obdaništa košta 86 miliona dinara, a izgradnja će biti završena do aprila naredne (2012.) godine.“

Smeštaj mališana u prokupačka obdaništa dugogodišnji je problem jer u postojećim vrtićima nema dovoljno mesta za svu decu. Zato je maja 2011. održana prezentacija projekta novog obdaništa za koje je republika izdvojila 80 miliona dinara, a opština još osam i koje bi trebalo da primi oko 120 predškolaca. Tada je najavljeno da će njegova gradnja početi „sledećeg meseca, a planirano je da bude završeno do kraja ovogodišnje građevinske sezone“ (sajt opštine Prokuplje, 19. 5. 2011. godine)

Umesto sledećeg, zidanje obdaništa je počelo pet meseci kasnije. Ipak, prvi čovek Prokuplja u tom momentu poručuje da će „savremen i lep objekat dobiti u maju sledeće godine“ (Beta, 4. 10. 2011. godine). Sledećeg meseca Arsović čak skraćuje rok i tvrdi da će vrtić proraditi već u aprilu 2012.

Oba najavljena roka su prošla, a vrtića još nema. Izgleda da će i u novoj školskoj godini značajan broj dece u Prokuplja biti bez mesta u obdaništima jer bi, prema poslednjim informacijama, novo obdanište moglo biti gotovo tek krajem tekuće godine. Zato Istinomer predsedniku opštine daje ocenu „neispunjeno“.

Radovi stoje, vrtić čeka pare
Umesto da bude završena izgradnja vrtića potpuno je stala jer je u međuvremenu nestalo novca. Zbog trenutno zastoja predsednik opštine Prokuplje priznao je kako će objekat biti gotov sa zakašnjenjem, ali nije precizirao koliko bi to moglo da bude.
19. 6. 2012. godine