A načelnika nema…

Direktor policije o izboru načelnika policijskih uprava u Novom Sadu i Nišu. (Beta, 8. 3. 2013. godine)
„Za deset dana biće izabrani načelnici policijskih uprava u Novom Sadu i Nišu, gradovima koji već dugo nemaju čelne ljude policije.“

Prošlo je više od tri godine kako dva, posle Beograda, najveća grada u Srbiji nemaju vodeće ljude tamošnjih policijskih uprava. U više navrata ministar policije je obećavao kako će se to pitanje rešiti, ali su težnje stranaka da postave „svoje ljude“ bile jače od interesa građana. U međuvremenu, u oba grada bio je uočljiv rast kriminalnih radnji.

Da je imenovanje čelnih ljudi policije u Novom Sadu i Nišu goruće pitanje moglo bi se zaključiti i po tome što je novi-stari direktor policije to obećao već u prvom obraćanju javnosti.

Ipak, ni to se nije dogodilo. Veljović dobija ocenju „neispunjeno“.

Niš dobio načelnika, NS ga još isčekuje
Samo dan nakon što je Istinomer objavio gornji tekst direktor policije je imenovao Srđana Grekulovića za novog načelnika Policijske uprave u Nišu. Za sada još nije poznato kada će Grekulović preuzeti funkciju.
Što se tiče Novog Sada, on još nije dobio svoj „policajca br.1“. Na pitanje kada bi to moglo da se desi, Milorad Veljović je kratko rekao da će „u najkraćem mogućem roku biti postavljen načelnik“.