Opšta bolnica u Ćupriji niti operiše srce, niti diskriminiše nevakcinisane pacijente

 

Viralne objave glase ovako:

“Почело је. Неће да оперишу невакцинисане.”

“Ćuprijska bolnica. Žena došla na red za operaciju srca. Kažu, bez vakcine ne može, iako ima antitela. Politika bolnice.”

“Bolnica u Ćupriji je odbila da izvrši operaciju srca pacijentu jer nije vakcinisan! To su takođe uradili “presveti” lekari koji svakodnevno spašavaju “hiljade” života… Da, sve dok ne odluče da neko ipak treba da umre, jer npr. Nije vakcinisan! E o tome se radi!”

 

 

Pomoćnik direktora Opšte bolnice u Ćupriji dr Ivan Milojević demantuje za Istinomer navedene tvrdnje. Kako kaže, najveći paradoks je u činjenici da OB Ćuprija uopšte nema odeljenja za kardiohirurgiju.

“Naravno da se u OB Ćuprija ne operiše srce. Taj deo medicinskog posla se u našoj zemlji obavlja u tercijarnim zdravstvenim ustanovama, odnosno klinikama. Opšte bolnice nemaju odeljenje kardiohirurgije.”

Optužbe za diskriminaciju nevakcinisanih, Milojević odbacuje kao apsolutnu neistinu.

“Odnos prema svim pacijentima je potpuno identičan. Nije potrebno biti vakcinisan za bilo koju drugu operaciju koja se radi u ovoj bolnici, niti je potrebno poneti sa sobom ikakvu potvrdu o prethodno preležanoj bolesti, prisustvu antitela… Svim pacijentima kojima je potrebno hospitalno lečenje u OB Ćuprija, bilo konzevartivno ili operativno, uradimo antigentski test prilikom prijema u bolnicu. I to je sve.”

Naslovna fotografija: Canva