Razvojni put Maje Gojković

Politička karijera Maje Gojković, advokatice iz Novog Sada, a danas predsednice Narodne skupštine, traje gotovo od uvođenja višestranačja u Srbiji, nakon kolapsa SFRJ.
Iako se karijera razvijala u različitim pravcima, ne može joj se odreći da je bila izuzetno uspešna. Od potpredsednice Srpske radikalne stranke, ministarke bez portfelja, gradonačelnice Novog Sada Gojković je stigla do predsedništva Srpske napredne stranke i predsednice parlamenta. 
U međuvremenu je osnovala svoju stranku, sarađivala sa DSS i Novom Srbijom, zatim Ujedinjenim regionima Srbije, posle čega je govorila da je prirodan partner njene Narodne partije DS Borisa Tadića, da bi na kraju opet obnovila saradnju sa nekadašnjim stranačkim kolegama Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem.

Kako je Maja Gojković uspela da politički opstane nakon 5. oktobra, uprkos političkim skandalima koji su obeležili njeno gradonačelnikovanje Novim Sadom, te čestim promenama političkih partnera, čitajte u ovonedeljnom izdanju Istinomer Amnezije. 

Više o projektu možete pročitati ovde.