Zaječarci razgovarali o odgovornosti za datu reč

Nakon Leskovca i Čačka, okrugli sto „Istinomer – Da se ne lažemo“, održan je  15. decembra i u Zaječaru. I ovoga puta razgovaralo se o odgovornost za javno izgovorenu reč, pre svega  o obećanjima koje političari daju građanima.

Učešće na skupu uzeli su Ivan Joković, predsednik Skupštine grada, funkcioner koalicije „Živim za Zaječar-Boško Ničić“, Ivana Živić – Đurđević (G17 plus), Ljubiša Đorđević (DS), Jovan Penčić (DSS) i predstavnik CESID-a Radomir Milošević. Moderator skupa bio je novinar  Istinomera  Siniša Dedeić.

Okupljeni u Omladinskom centru Zaječar imali su prilike od govornika da čuju da je važno držati se date reči, obećanje da će ubuduće biti oprezniji kada najavljuju infrastrukturne radove u gradu, naročito rokove za njihov završetak, a predstavnik CESID-a izrazio je očekivanje da će građani na narednim izborima umeti da prepoznaju i kazne one koji daju nerealna obećanja.

Zainteresovani građani  postavljali su konkretna pitanja svojim opštinskim predstavnicima, podsećajući ih na izjave koje su davali u prethodnom periodu.

Učesnici su pozdravili ideju Istinomera da organizuje ovakve skupove i zaključili da je direktna komunikacija političara i građana od ogromnog značaja za stvaranje međusobnog poverenja.