Pink pokušao da diskredituje posmatračku misiju CRTA

Iznošenjem netačnih informacija i namernim izvrtanjem konteksta televizija Pink je, u jučerašnjem prilogu emitovanom u Nacionalnom dnevniku, pokušala da diskredituje posmatračku misiju CRTA, kao i članicu Upravnog odbora CRTA-e novinarku Tamaru Skrozzu, saopštila je ova organizacija.
CRTA, kako se navodi u saopštenju, u svojstvu domaće posmatračke misije, izborne procese posmatra u skladu sa međunarodnim standardima. CRTA je pratila parlamentarne izbore 2016. godine i predsedničke izbore naredne godine, kao i lokalne izbore u Zaječaru i Pećincima 2017. i time doprinela većoj informisanosti građana o navedenim izbornim procesima, navodi se u saopštenju.

Inače, prilog TV Pink usledio je samo dan nakon što je CRTA predstavila analizu izveštavanja medija u periodu pre početka zvanične kampanje za beogradske izbore, a koja je pokazala da postoji nejednaka medijska zastupljenost političkih aktera i da je prisutna takozvana funkcionerska kampanja. Ovi nalazi, istovetni su i sa nalazima iz prethodnih izbornih ciklusa. CRTA je tom prilikom iznela i niz predloga različitim izbornim akterima kako bi se prevazišli, sada već sistemski, propusti tokom kampanje, stoji u saopštenju.
Nalazi i preporuke CRTE iz prethodnih izbornih procesa podudaraju se sa nalazima i preporukama međunardone posmatračke misije OEBS/ODHIR i drugih posmatrača.