Glasomer

Koje stranke su za ukidanje veronauke u školama? Samo jedna stranka se zalaže za članstvo Srbije u NATO. Skoro sve stranke se slažu da verskim zajednicama treba propisati plaćanje poreza. Pogledajte stavove stranaka o važnim političkim temama.

Glasomer – uporedite svoje stavove sa programima stranaka! 

Glasomer pomaže građanima da uporede svoje političke stavove sa stavovima političkih stranaka koje se takmiče na izborima. Pitanja su u vezi sa aktuelnim temama iz ekonomije, politike, društva, obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, itd.
Na pitanja imate mogućnost da odgovorite sa “SLAŽEM SE“, „NE SLAŽEM SE“ ili „NEMAM STAV“.
Takođe, za svako pitanje izbaberite i koliko Vam je važno.   
Na kraju upitnika, kao rezultat, dobićete informaciju koje tri stranke su najbliže Vašim političkim stavovima. Političke stranke su odgovarale na istovetan način i ostavljena im je mogućnost da svaki odgovor dodatno obrazlože. Moći ćete i da uporedite Vaše odgovore sa odgovorima svih stranaka i utvrdite sličnosti i razlike.
Možete da preskočite pitanje na koje ne želite da odgovorite, ali će rezultat biti precizniji ukoliko odgovorite na što više pitanja. Vaši odgovori su samo Vaši. Glasomer ne čuva Vaše odgovore i rezultat je poznat samo Vama, a ukoliko želite da podelite rezultat sa Vašim prijateljima na Facebooku ili Twitteru, imate i tu mogućnost.
Pitanja smo poslali na adrese svih stranaka koje su se kandidovale na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila 2016. godine. Odgovore smo do sad dobili od njih jedanaest – (Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, Dosta je bilo, Liberalno demokratske partije, Nove stranke, Saveza vojvođanskih Mađara, Srpske radikalne stranke, Socijaldemokratske stranke, Levice Srbije, Pokreta Dveri I Srpskog sabora Zavetnici).
Zahvaljujemo se strankama koje su se odazvale na poziv Glasomera, a sa žaljenjem konstatujemo da su ostale stranke propustile da se i na ovaj način predstave potencijalnim biračima i upoznaju građane sa svojim stavovima o važnim i aktuelnim temama. Ukoliko dobijemo naknadne odgovore partija, uvrstićemo ih odmah u Glasomer.
Da se ne lažemo!
Vaš tim Istinomera