Funkcionerska kampanja u Beogradu

Jedna od glavnih odlika kampanje za Lokalne izbore u Beogradu, u martu 2018. godine bila je funkcionerska kampanja čime se nije preterano razlikovala od prethodnih izbornih ciklusa na lokalnom i republičkom nivou.
Funkcionerska kampanja u Beogradu bila je dosta izraženija, nego  u toku nekih ranijih izbora, pre svega zbog činjenice da je lokalni nivo vlasti najbliži građanima. Naime, birači “na lokalu” najdirektnije osećaju uticaje odluka i poteza gradskih vlasti, pa su gradski i opštinski funkcioneri gotovo svakodnevno „mešali“ redovne javne aktivnosti sa promocijom svoje stranke. 
 
Ponavljala se praksa da se gradske, ali i republičke funkcije koriste u stranačkoj promociji kod skoro svih lista (vladajućih ili opozicionih) koje imaju svoje predstavnike u institucijama, a koji se na bilo koji način ističu i poznati su javnosti. 

 
 
 
Naslovna fotografija: Fonet/Beoinfo

Sadržaj je nastao u okviru projekta „Strengthening Independent Media in Europe and Eurasia“.

Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.