Do 10 časova glasalo 7,06 odsto građana na ponovljenim izborima na 15 biračkih mesta

Proces glasanja protiče u skladu sa propisanim procedurama i do 10 časova posmatrači CRTA posmatračka misija "Građani na straži" nisu zabeležili nikakve nepravilnosti.
Do 10 časova na glasanje za ponovljene parlamentarne izbore na 15 biračkih mesta je izašlo ukupno 7,06 odsto (1.387) građana upisanih u birački spisak za ova biračka mesta saopštila je CRTA posmatračka misija „Građani na straži“. U odnosu na 24. april 2016. godine izlaznost u 10 časova je manja za dva odsto. Ukupan broj birača koji može da glasa na ovih 15 biračkih mesta je 19.631.   
Proces glasanja protiče u skladu sa propisanim procedurama i do 10 časova posmatrači nisu zabeležili nikakve nepravilnosti.
Posmatrači CRTA posmatračke misije „Građani na straži“ raspoređeni su na svih 15 biračkih mesta na kojima se ponavlja glasanje na parlamentranim izborima. Posmatrači prate najvažnije aspekte procesa glasanja u vezi sa otvaranjem biračkih mesta, tokom glasanja, zatvaranjem biračkih mesta i prebrojavanjem glasova. 
Ponovno glasanje održava se na 15 biračkih mesta, i to: na dva biračka mesta u Beogradu (BM 22 Novi Beograd, BM 48 Palilula), na pet u Nišu (BM 4 Medijana, BM 28 Palilula, BM 13, BM 16, BM 23 Pantelej), na po dva u Vranju (BM 24 i BM 65) i Jagodini (BM 29 i BM 57), i na po jednom u Bačkoj Topoli (BM 9), Sremskim Karlovcima (BM 5), Kladovu (BM 24) i Užicu (BM 86).
U okviru praćenja izbornog procesa CRTA primenjuje najviše međunarode standarde sadržane, između ostalog, i u Deklaraciji o principima za nepartijsko posmatranje izbora od strane građanskih organizacija.
Prva konferencija za novinare CRTA posmatračke misije „Građani na straži“ biće u 18 časova, a nakon 20 časova i zatvaranja birališta i prebrojavanja glasova CRTA će saopštiti i rezultate ponovljenih izbora.