Biračka mesta u dijaspori

Državljani Srbije koji žive u dijaspori moći će da glasaju u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije, ali i na posebnim biračkim mestima, koje određuje Republika Srbija.
Državljani Srbije koji žive u Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Južnoafričkoj Republici, Makedoniji, Rumuniji, Ruskoj federaciji, SR Nemačkoj, Slovačkoj Republici, Sloveniji, Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Francuskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj Republici, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji, Kanadi kao i Sjedinjenim Američkim Državama moći će da glasaju na predstojećim izborima, koji će se održati  24. aprila.     
Oni će glasati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije, ali i na posebnim biračkim mestima, koje određuje Republika Srbija. 
Kako bi birači koji imaju boravište u inostranstvu ostvarili svoje biračko pravo, oni moraju da podnesu zahtev diplomatsko-konzularnom predstavništvu, koji treba da taj zahtev dostavi opštinskoj, odnosno gradskoj upravi u mestu gde je prijavljen birač. 
Rezultati glasanja na biračkim mestima u inostranstvu ne smeju se javno saopštavati niti isticati na biračkom mestu pre završetka glasanja u Republici Srbiji.