Akademija demokratije: Institucije da se otvore za dijalog sa mladima

“Ovakav edukativni program doprinosi izgradnji budućih mladih lidera, koji će voditi državu u pravcu vladavine prava i demokratskih vrednosti”, Andrea Oricio. “Vi ste naša budućnost i nadam se da smo doprineli vašoj energiji da ostanete ovde i razvijate dijalog i demokratiju u Srbiji”, Vukosava Crnjanski.
Potrebno je otvoriti institucije i lidere za potencijalne dijaloge sa mladima koji su željni promena i napredovanja, dok se sve veća apatija među budućim generacijama može pobediti obrazovanjem i informisanošću, zaključak je panel diskusije “Dva ugla – ima li dijaloga među nama?”, održane u okviru završnog događaja i dodele diploma polaznicima treće generacije Akademije demokratije, koju organizuje “Crta” uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.
*
Bojana Džulović, koordinatorka Akademije demokratije/Foto:Istinomer/Zoran Drekalović

“Počastvovan sam što sam već treću godinu zaredom deo ove Akademije. U sredini gde su mladi ljudi izdvojeni iz političkih procesa, ovakav edukativni program doprinosi izgradnji budućih mladih lidera, koji će voditi državu u pravcu vladavine prava i demokratskih vrednosti. Akademija demokratije mi je posebno draga, jer je tokom tri godine razvitka napredovala u vidu različitih tema i predavača“, rekao je ambasador Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio.

*
Andrea Oricio, ambasador Misije OEBS-a u Srbiji/Foto: Istinomer/ Zoran Drekalović

Dodao je da je izuzetan doprinos ovakvog programa, jer zahvaljujući znanju i veštinama koje se mogu u Srbiji steći, nove generacije biće spremnije za učešće u dijalogu i razvoju demokratije.

 
Direktorka “Crte” Vukosava Crnjanski zahvalila se Misiji OEBS-a u Srbiji na podršci tokom svih prethodnih godina i iskazala zadovoljstvo na učešću svih polaznika ovogodišnje Akademije.
*
Vukosava Crnjanski, direktorka „Crte“/Foto: Istinomer/Zoran Drekalović

“Tokom ovih osam meseci pokazali ste ozbiljnu demokratsku zrelost. Zahvaljujem se svima vama, akademcima, koji ste ukazali poverenje timu ‘Crte’ i svima nama koji smo se našli u ulozi predavača i imali priliku da vam prenesemo delić svog iskustva u građenju demokratske Srbije. Vi ste naša budućnost i nadam se da smo doprineli vašoj energiji da ostanete ovde i razvijate dijalog i demokratiju u Srbiji. Velika je čast i zadovoljstvo imati vas, mlade ljude, u ovakvom demokratskom poduhvatu“, izjavila je Vukosava Crnjanski.


*
Foto:Istinomer/Zoran Drekalović

Panelisti, narodni poslanici Dejan Radenković i Gordana Čomić, kao i polaznici ovogodišnje Akademije demokratije Katarina Senić i Nikola Tamburkovski, složili su se da je poražavujuće što naše društvo prezire dijalog, koje se ogleda ne samo na političkom nivou, nego i na ličnim međusobnim odnosima.

Naslovna fotografija: Isinomer/ Zoran Drekalović