Vozi, Miško!

Braćo i gospođe, u zemlji Srbiji status kvo, sve je isto, a i Njega je sve više! Definitivno, nema odmora dok traje ova, i ovakva, obnova. Znae se da gospodin AV stigo i u Davos. Tamo pis’o Dnevnik, u čemu mora da mu je pomag’o lično master predsednik Tomislav, jerbo je dnevnik tako literalan plus osećajan: „Dok stižem na Čarobni breg, razmišljam kako se Man promenio posle Davosa. Ja sam se promenio pre Davosa. Sam Davos davno pre mene. Danas je ovde sve drugačije, i svi su drugačiji. Srbija postaje drugačija. Zato sam ovde, na Čarobnom bregu!“ U taj dnevnik ima i da se AV gospodin sreo sa kineskim premijerom Kećijangom, te da je potvrđen dogovor o gradnji najbrže pruge do Budimpešte, koja će biti gotova do oktobra 2017, i na čije će otvaranje doći lično Kećijang, što je gospodina AV učinilo presrećnim. Poradi najbrže pruge, još jednog davljenja, i AV sreće, da se veli – na primer, a toga Srbija puna ko tuljac – da je Barska pruga u prekidu još od majskih poslova, jerbo skoro godinu dana ne mere da se opravi oštećenje od stotinak  metara u klisuri reke Gradac kod Valjeva. Alo, gospodine AV, vozovi za Bar se uključuju tek kod Alo Požega!

Aleksandar Vučić

Ništa zato, obnova u punom zamahu i brzini, gospodin AV stigo i u Austriju, Švedsku, Nemačku… Svuda bio prvi i najbolji, lično mu čestito gospodin Kurc, i ostali europski zvaničnici imali samo reči hvale za gospodina AV i njegovu Srbiju.

Na domaćem terenu bilo malih neprijatnosti i nelagodnosti, jerbo zaštitnik građana Saša Janković radio svoj pos’o, uz’o postavlja pitanja o neprimerenom učešću vojske u incidentu sa bratom AV gospodina. Ali, i to izglađeno. Skupština umal’ nije linčovala zaštitnika, a Skupštinski odbor zaključio da VBA nije prekršio nijedan zakon. Zaštitniku preporučeno da, ukoliko naiđe na nepravilnosti, prvo obavesti nadležne, a potom izađe u javnost, jer svako izlaženje u javnost dovodi do bespotrebnog uznemiravanja javnosti, nanosi štetu i urušava ugled institucija.

Nikolić i Diković

Točku na slučaj Zaštitnik stavio lično AV gospodin, kao i na tvrdnje Fonda za humanitarno pravo da je general Diković odgovoran za ratne zločine, pravo iz Beča poručio da je očigledno da neprijatelj pokušava da sruši sve što je u Srbiji dobro, ali on želi da umiri građane Srbije, to neće proći. „Ono što su neki radili prethodnih dana, a uglavnom su se služili neistinama, i mislim da se to jasno videlo kad su poslanici razobličili laži ombudsmana Jankovića da su vojska i policija uništavale dokaze ne bi li prikrili šta je navodno radio moj brat, kome su neprijatelji ukrali identitet. Moja poruka je da Srbiju neće moći, i da neće uspeti, da sruše, ona će ostati stabilna, i sve jača!“

Aleksandar Vulin

Ondak ministar posilni Vulin dao intervju Trećem oku, gospodin AV se pojavio na prvu stranu časopisa Feng šui, uz naslov Rođen sa blagoslovom, da bi se AV gospodin vratio na Pink, gde pokazano kako se vrši i obavlja nezavisno novinarstvo. Treba li dokaz, pa kad je AV gospodin AV povisio ton, gospođa voditeljka mu hrabro uzvratila: „Nemojte da galamite na mene!“ Onda AV gospodin, u mirnom tonu, saopštio da su prvi rezultati ekonomskih mera toliko dobri, da mu je neprijatno da ih pročita!

Bratislav Gašić

Neko će reći, pitati, šta je ovo, ko tu koga, odgovor bi mog’o bude i bidne da ovo nije Onaj Vučić, da to uopšte nije Vučić, nego da je to Šćepan Veliki. I to pravi. Mali, i lažni, nije ni pod razno, đe AV gospodin može biti mali, pa još i lažni. Uostalom, on toliko voli Srbiju, da od Šćepana Velikog, iako je odbrana pitanje opstanka, nema odbrane. Uostalom, ministar vojni, vitez od Kruševca prezimena Gašić, veli da građani Srbije imaju najveće poverenje u AV gospodina, a tek posle u Vladu, SPC, Vojsku, i ostale trice i kučine. Zna Gašić, on ima službe koje štite narod i državu!

Jorgovanka Tabaković

Naravno da Veliki Šćepan ne može sam, jerbo nesebičan, dovesti Srbiju na zelenu granu. Hvala bogu da ima drugih koji su spremni da daju svoj mali doprinos. Eto i npr, vele da zet guvernerke Jorgovanke postavljen za drugog sekretara ambasade u Rimu. Ko god spreman na žrtve uključen, nema veze đe si bio, šta nisi radio, najvažnije da si stručan, i najvažnije je veliko jedinstvo. Jelena Trivan, kako koja, v.d. direktora „Službenog glasnika“, Verica Kalanović, kako koja, direktor Luke Beograd… Javio se, ko kec na desetku, i master Predsednik, veli da bi volio jošte jedan mandat, zbog Srbije i ljudi koje je okupio oko ideje koja još nije ostvarena do kraja. Što bi rekli na nezavisnim televizijama, i ostalim naprednim medijima od te sorte, A što ne bi moglo. Vozi, Miško!


Autor je novinar nedeljnika „Vreme“.