Vodovod i kanalizacija

Da se vaistinu radi o spejs šatlu, potvrdio je direktor Er Srbije, rekavši da je to mali korak za Srbina, ali veliki za Srbiju. Dakle, samo nebo, i dalje od neba, nam je granica.
Vele da je severnokorejska televizija javila da su tamo kosmonauti stigli na Sunce, što je samo potvrda da ta zemlja, njihov lider, i njihova demokratija, imaju najbolje rezultate, i najveći rast u istoriji historije. Srbija još nije stigla na Sunce, ali je na dobrom putu. Naime, točno 23. 06. godine ove, u 08 sati i 07 minuta, poleteo je spejs šatl Er Srbije za Njujork.
Nacionalna televizija je o ovom velikom i istorijskom poduhvatu izveštavala iz minuta u minut, lično premijer je sabajle bio na licu mesta, i sve obavestio da je to novi život za našu avio kompaniju, i novi život za našu zemlju. Da se vaistinu radi o spejs šatlu, potvrdio je direktor Er Srbije, rekavši da je to mali korak za Srbina, ali veliki za Srbiju. Dakle, samo nebo, i dalje od neba, nam je granica.
Ovom pomeranju neba prethodili, i tek će ih bude, drugi istorijski rezultati. Da se pomene dolazak Kineza, kojom prilikom se naš Predsednik svih građana, što je privilegija kojom se ne može pohvaliti ni Engleska kraljica, sve sa sinovi, snajke i unuci, naša Prva dama se podrazumeva, uslik’o sa predsednikom svih Kineza, gospodinom Đinpingom.
*
Doček kineskog predsednika / Foto: FoNet

Odmah po istorijski Kinezi, na istorijski ponedeljak, Druge Trojice, policija u Makišu proslavila slavu i Dan policije. Policija pokazala sve čime raspolaže, a gospodin Nebojša, koji ministar na policiju, bez fantomke, gologlav, tako da oni što vele da on „Prvi fantom“ mogu to da okače mačku o rep, u svečani govor objavio da policija tako dobro radi, da se nijedan narko diler u Srbiji danas ne oseća slobodno, te da borba protiv svih vidova kriminala i korupcije neće stati. Svečano gologlav zahvalio premijeru Vučiću za sve što je učinio, i čini, za policiju. 

Parada u Makišu je bila prilika i da isparadiraju svi oni sa kojima Srbija  računa u daljem istorijskom razvoju i napredovanju. Malo je reći da je u Svečanoj loži bila prisutna kompletna nova Vlada, uz ko novu i zakonodavnu Gojković Maju, prisutni, neizbežni Ljajić, skraćene frizure Tasovac, neizbežni Vulin, neizbežni Vučićev ministar vojni Đorđević, SPS Antić, uvek na raspolaganju Udovički Kori, ništa manje na raspolaganju Udovičić… 
U svečanoj logi ne bili samo sadašnji, i budući, ministri, bilo tu raznih čučkovića, babića i đukanovića, kao i onih koji će tek budu razni čučkovići i vulini, o čemu detaljno u reportaži u novom broju nedeljnika Vreme. Na toj smotri najboljeg što imamo, zapažena i kvarcovana, plus tetovirana, plus sa u trendu usne, gospoja u čipkastom belom ‘aljinčetu. Kako dopala u ložu, čipkasta gospoja pitala protokol, može li i nen dečko, što se pokazalo suvišnim, našlo se VIP mesto i za dečka. Kad su neobavešteni uzeli pitaju, tko je čipkasta gospoja, sa relevantnog mesta dobili odgovor da se radi o našoj veoma poznatoj modnoj kreatorki koja je u trendu, i koja sledstveno tome veoma i do kraja podržava naš razvoj i najveći rast.
*
Proslava Dana policije u Makišu / Foto: Dragan Todorović

Da se metne da dan po paradi policije, u Makišu organizovana još jedna parada, za gospodina Vučića, koji prethodni dan bio zauzet istorijskim susretom sa Kolindom. Vučiću je lično raportirao svečano gologlavi ministar policije Nebojša, a novi mandatar je samo im’o rekne da uz ovakvu policiju, koja je najbolja u regionu, građani nemaju razloga da brinu za svoju bezbednost.

Još da se doda da Srbija, a naročito njeni građani, ne treba da brinu, sve se odvija na istorijskoj platformi najvećeg rasta. Eto i npr, Dragan Džajić, legendarni Džaja, uš’o u Glavni odbor Srpske napredne stranke. A gospodin Čanak, koji je juče tvrdio da je verovatnoća koalicije sa SNS ista kao i udar meteora, shvatio da su nam razvoj i najveći rast preči od programa i drugih bakrača. Njegova Liga ušla u koaliciju sa SNS u Novom Sadu, ali tek kad im je ponuđeno mesto direktora Vodovoda i kanalizacije. Nije jasno kako su ovi u Koreji, severnoj, stigli pre nas do Sunca.