Uličarska simultanka

Mandatar je tri dana igrao simultanku i odgovarao svima. Kako, uličarski, prizemno, kao poslednji hohštapler, uz kreveljenje i kliberenje, je, uz horsko navijanje većine, ponižavao i ismevao predstavnike opozicije.
Desilo se i to, održana je istorijska sednica Skupštine, na kojoj je pročitan istorijski ekspoze i izabrana još jedna Vučićeva istorijska vlada. Dakle, Mandatar je šest sati čitao skraćeni ekspoze, koji je, po opoziciji, bio svrha sebi i rekordu, dok je, po blagonaklonoj Vjerici Radeti, to bio „dobar literalni rad, ali je promašena tema“. Naravno da je SNS Martinović, univerzitetski profesor, to proglasio za naučni rad, dok se ženska SNS profesorka zalaže da se ekspoze odštampa i uđe u udžbenike, jer je dokaz da je Srbija ekonomska paradigma Balkana…
*
Mandatar Aleksandar Vučić izlaže ekspoze / Foto: FoNet

Vučić gospodin je u direktnom prenosu poručio da je nova Vlada kombinacija uspeha, iskustva i svežine, te da sa novom energijom dolaze velike pobede i veliki uspesi, predstojeće četiri godine biće zlatno doba za Srbiju i njene građane. Do kraja mandata je obećao prosperitet i dizanje standarda, da će biti još otvoreniji na primedbe i kritike, ali, neće ni pred kim uzmicati, boriće se za Srbiju, još jednom pohvalio penzionere, i njih očekuje boljitak i kontinuirano povećanje penzija. Sve to potvrdio gospodin Guzenbauer – evo odgovora na pitanje, gde je, i šta radi, gospodin Guzenbauer – koji je pušten u Udarni dnevnik RTS-a, da veli da je jedino Vučić garant rasta i stabilnosti.

Saznadoše se i imena onih zbog kojih je Vučić gospodin trpeo neverovatne pritiske, i odlagao formiranje vlade, koji su kombinacija uspeha, iskustva i svežine, i koji će obezbediti zlatno doba za Srbiju i njene građane. Dačić i Antić, ispred SPS-a, ostaju ministri, tu su Vučićeve perjanice dr Nebojša i Vulin… Ima i novih ministara koji su paradigma uspeha, iskustva i svežine, Slavica Đukić Dejanović i Milan treba li reći Krkobabić. Jedino nije jasno zašto je iz svega izostavljen Simo Čulić gospodin, šef na botovi, koji privremeno na radu u Predsedništvu Srbije.
Posle ekspozea, javila se i opozicija da prokomentariše šta ima. Opoziciono, a kako drugačije. Mandatar je tri dana, kako sam rekao, igrao simultanku, i odgovarao svima. Kako, uličarski, prizemno, kao poslednji hohštapler, uz kreveljenje i kliberenje, je, uz horsko navijanje većine, ponižavao i ismevao predstavnike opozicije.
Naravno da, u kolektivnom terorisanju opozicije, nije bilo povrede poslovnika i prava na repliku, jer čuvar demokratije i parlamentarizma, u prilici predsednice Skupštine, nije dozvoljavala unižavanje Skupštine i dostojanstva poslanika, tek reagujući na tviter poruku „da su u Skupštinu uvedeni konji“, te da je poslanik Đoka, napuštajući salu, poslao poljubac Vučiću…
Kad je vodvilj priveden kraju, opet je nastupio Vučić gospodin, naglasivši da je tri dana bio u Skupštini, što nije nijedan premijer pre njega. Zahvalio skupštinskoj većini na podršci i dostojanstvu, i što su, zajedno sa njim, istrpeli sve što nije istina. A on, on će se i dalje zalagati za Srbiju budućnosti, i svi će raditi pošteno i u interesu građana, i sve će učiniti da građani uživaju u boljem standardu.
Prišlo se i završnoj ceremoniji izbora Vlade, svi su ustali i aplaudirali, aplaudirali su poslanici većine, predsednica Maja, Vesić i Mali sa galerije, hor, skupštinsko obezbeđenje… Nova vlada kolektivno pročitala zakletvu, javio se hor sa himnom, pale su međusobne čestitke, opet novi premijer Vučić je stigao da mu čestitaju Patrijarh, Dodik i Nikolić predsednik. Sledi dalje sledovanje Vučić rasta i istorijskih rezultata. U to ne treba sumnjati, jerbo je i gospodin Nikolić, koji stigao iz Rio, gde se upoznao šta su olimpijski rezultati, poručio da će Vučićev tim omogućiti da se živi bolje!