Toma Nikolić kao Jedina alternativa

U Hrvatskoj se Oluja slavila, a Srbiji je tog dana bila žalost. Političari jedne i druge strane su muku i stradanje nevinih žrtava, nažalost, iznova upotrebili za svoje sebične ciljeve. Ali, ako se podseti šta je rekao Krleža, na temu Srba i Hrvata, sve će biti jasnije. A rekao je: Srbi i Hrvati su jedan te isti komad kravlje balege koji je kotač zaprežnih kola povijesti slučajno prerezao na pola! Toliko na tu temu.
    
*
Aleksandar Vučić u Crnoj Travi Foto: Twitter

A u Srbiji zemlji i dalje se pišu romani i ostali umetnički komadi. Gospodin Prvi, uvreda bi bilo pominjati mu ime, za promenu, bio eto malo u narodu. Dole, u Leskovcu i Crnoj Travi. Ozdo poručio da će uskoro, pre kraja godine, penzioneri moći da kažu da ne samo mogu da prežive, nego da mogu da žive, posebno oni sa malim penzijama, jer će imati veće penzije, za 300, 400 ili 500 dinara. Ozdo poručio i da će rešiti i sve infrastrukturne i demografske probleme, jer je Njemu posao da vodi računa o celoj Srbiji.

Da narod sve razume, Premijer se uverio na licu mesta. U nekom selu kod Leskovca, prisutni građani, koji tu bili spontano, upitani: Kako žive? Jedan, koji je tu bio najspontanije, ispred svih odgovorio: Nikad bolje! Kako javljaju slobodni mediji, Premijer to sa zadovoljstvom prokomentarisao, rečima da to vrlo retko čuje.

*
Predsednik Srbije primio „zlatne“ vaterpoliste Foto: Fonet

U Nikad bolje zemlji, kao što je red, najviše rukovodstvo, a zna se ko je najviše rukovodstvo, ne se vređamo, primilo zlatne vaterpoliste. Predsednik Nikolić, pred Prvi čovek, rekel još jednu tarabićku: Državni uspesi, a posebno uspesi Vlade Srbije, kao da su dali krila našim sportistima! Posle javili da će savetnik na Nikolić, gospodin Oliver Antić, bude ambasador u Portugaliji. I Muftija će bude ambasador, a Goran Petrović, da, onaj demokratski policajac, samo konzul. U pogledu imenovanja ambasadora konsenzus postiglo najviše rukovodstvo, AV predsednik, Tomislav predsednik, i Ivica samo ministar.

A onda javljeno, iz nepouzdano proverenih izvora, da gospodin Nikolić Tomislav, koji predsednik svih građana, osniva novu stranku, u kojoj će, vele, biti oni koji su nezadovoljni statusom u naprednjacima, jerbo, opet vele, nisu dobili što očekivali. Malo je reći da to dobra vest, najzad da se pojavi čovek koji će tom Vučiću stati na rep. Eto tog željenog pluralizma, mogućnosti izbora i konstruktivne opozicije na vidiku. Već sad se može reći da je Nikad bolje mala maca. Sa gospodinom Nikolićem kao novom jedinom alternativom ima bude Bolje od nikad bolje.

*
Tomilslav Nikolić Foto: Fonet

Na tu temu se spontano javio Vučić gospodin, rekavši da ima puno poverenje u gospodina Nikolića, kao i on u njega, te da ne veruje da će ovaj formirati stranku. Ali, u Nikad bolje zemlji, sve je moguće, jerbo je Vučić gospodinu interes građana, i cele Srbije, na prvom mestu.

Javljaju i da, iako neće biti izbora, SNS, od 1. septembra, „aktivira predizbornu mašineriju“, jerbo pokrajinski i opšti lokalni izbori planirani za kraj godine. Gospođa predsednica Skupštine, kao član, izjavila da SNS spremna za izbore, te da uvereni u ogromnu podršku građana. Mada nema veze sa prethodnim, da se zabeleži da ministarka Zorana Mihajlović noćom obišla radove na Koridoru 10. Iako poseta bila nenajavljena, radnici i mašine samo brektali. Ne bi čudilo da se noćom, na nekom putu oko Bajčetine, pojavi i master Tomislav. Ako će biti Bolje od nikad bolje, što gospodin AV ne bi išao u dve kolone. Malo je jedna lista za tolikog čoveka i humanistu.

Na kraju nešto što ima veze sa prethodnim. Ekonomista Zec veli da su ovde stranke pojele državu. Građani se podrazumevaju. Da se dodaju i reči Srđe Popovića: Politička klasa je kidnapovala državu!

Autor je novinar nedeljnika “Vreme”