Tako je tvitovao Tasovac

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac prihvatio je ponudu premijera Srbije Ivice Dačića da bude ministar kulture, glasi najnovija vest koja se odnosi na rekonstrukciju Vlade Srbije. Danima u kojima se spekulisalo da li će Tasovac prihvatiti funkciju, iz redova zaposlenih u kulturi, ali i u široj javnosti, ta mogućnost je dočekana, uglavnom, sa nevericom, ali i velikim očekivanjima od čoveka kome se listom odaje priznanje za veliki uspeh koji je u proteklom periodu napravio sa Beogradskom filharmonijom. Tasovac, poznat po nekonvencionalnom ponašanju, ističe se britkim i duhovitim komentarima na svom Twitter profilu, na kome ima skoro 40.000 pratilaca. Zanimljivo je podsetiti se nekih od njih objavljenih u poslednjih godinu dana. Dosta tvitova odnosilo se na političku situaciju u zemlji, a vrlo često na rad Ministarstva kulture i dosadašnjeg ministra Bratislava Petkovića.

Ivan Tasovac

O REKONSTRUKCIJI VLADE:

Posle ove rekonstrukcije, odgovorne majke će se porađati u foteljama kako bi na pravi način osigurale budućnost svoje dece.

Rekonstruisaste li ste se više? Ili manje…

O MINISTARSTVU KULTURE I MINISTRU PETKOVIĆU:

Logično je da Mane Šakić samo šamara po Ministarstvu kulture s obzirom da po međuplemenskom sporazumu Nogići tradicionalno drže šutiranje.

Skromni matematičar Bratislav Petković: „Za 100 dana uradio sam više nego moj prethodnik za 4 godine i to je moguće matematički dokazati“.

Pod hitno uvesti „Istoriju boze“ i „Pravljenje žita sa šlagom“ kao obavezne predmete na master studijama menadžmenta u kulturi. Hvala.

Telenovela presenta: Kulturno-umetničko društvo sa ograničenom odgovornošću Bratislav Braćala Petković & co u epizodi Ministerio de Cultura.

Tasovac

Ministvar kulture i uniformisanja

Zbog velikih gužvi, Pekara Aca obaveštava građane da se funkcije u kulturi ne dele kod njih, već u poslastičarnici malo dalje niz ulicu.

Udruženje baka sponzoruša „Starlete trećeg doba“ sa posebnom pažnjom prati konkurs Ministarstva kulture za dodelu nacionalnih penzija.

„Karamelizujemo decu povoljno jer smo tako u mogućnosti“. #preljubnici TV Pink u saradnji sa RRA i Ministarstvom kulture i informisanja

„U Ekvadoru je magarcima zabranjeno kandidovanje za parlament“. Imenovanja u našem Ministarstvu kulture su za sada bez takve diskriminacije.

 

Ministarstvo kulture

„Dragičin stilista savetnik ministra za kulturu“. Dakle, šnajderka je postala savetnica poslastičara jer smo tako u mogućnosti. Vaša Vlast

Bratislav Petković je danas otkrio kako se koristi mikrofon na sednicama vlade. #sreca

Bilo bi zabavno videti knjižicu „Sto dana mandata“ ministra kulture i automobilčića.

Izvinite, jače je od mene! Da li neko zna gde je i šta radi Bratislav Petković? Hvala.

Ministar Petković je vlasnik Muzeja starih automobila i pozorišta Garaža. Očekujem da Parking servis postane nacionalna institucija kulture.

Ministarstvo kulture i sitnih kolačića.

Kao gest podrške ministru kulture Bratislavu Petkoviću i njegovom timu, orkestar će ubuduće nastupati pod nazivom FIL harmonija IZ BEOGRADA.

O KULTURNOJ POLITICI:

Radoslav Lale Pavlović je reinkarnacija Radoslaviusa Tulipusa istorijski izuzetno bitnog savetnika za kulturu cara Konstantina.

Tomislav Nikolić: „Kultura nije trošak“. Naravno da nije trošak. Sa 0,6% iz budžeta kultura je statistička greška.

Saberite budžete Belefa, Bemusa i Bitefa u poslednjih 10 godina i eto vam Narodnog muzeja i Muzeja savremene umetnosti koji rade.

Ako država prekine da finansira Guču izgubićemo Kosovo i našu prošlost, a ako ukinu pomoć Exitu nećemo ući u EU i ostaćemo bez budućnosti.

 

Ivan Tasovac

Kada želim da budem pametan žalim se na odsustvo kulturne politike i strategije. Ali danas je nedelja pa me baš zabole da budem pametan.

Festivali u Srbiji se dele na patriotske, kojima je majka Guča i prozapadne kojima je otac Exit. Drugi roditelj je u oba slučaja vlast.

Nije čudno što prof. Radmila Bakočević otvara Guču. Čudno je što „Kursadžije“ ne otvaraju BITEF i zašto SANU nema svoj stage na EXIT-u.

O AKTUELNOJ VLASTI:

Vlast da budem, u Guči da se veselim!

Od kada se pojavio PUPS, SANU više nije jedina opcija ambicioznih baka i deka sa super moćima.

Mi nismo potplatili sudije Haškog tribunala jer se borimo protiv korupcije, a i navikli smo da primamo, a ne da dajemo mito. Vaša Vlast

Dobro veče. Da li znate gde su i šta rade predizborna obećanja? Hvala.

Dobar dan. Da li neko zna gde je i šta radi Milutin Mrkonjić? Hvala.

Da li neko zna gde je i šta radi magistar Velimir Ilić? Hvala.

„Konjić Mrkonjić i druge bajke za decu“.

„Nema više telefonskih sednica Vlade“. A uskoro se očekuje da im isključe i struju i vodu zbog neplaćenih računa.

„Beogradska mumija dobila novi dom“. PUPS potvrdio da se radi o članu G.O. njihove stranke ali negira da je to bio deo koalicionog dogovora.

O MILANSKOM EDIKTU:

Tačno je da „Proslava Milanskog edikta menja imidž srpske kulture“. Sada su svi uvereni da smo veće budale nego što su mislili.

Kada otkriješ edikt u sebi, ne samo da je Niš najveći grad rimskog carstva nego je i Rim najveća turistička atrakcija nišavskog okruga.

O PROSVETI:

Mala zvezda za male mature: Žar Kobra Dović. -Mini star for a small graduation: Fire Kobra Dovic.

Nabavite najnoviju slikovnica za doktorske studije Megatrenda:“Kratka istorija srpskog školstva od Dositeja do Žarka Obradovića“ #samokažem

Očajno školstvo i zdravstvo koordinirano proizvode generacije idiota koji na svu sreću zahvaljujući zdravstvenom sistemu neće živeti dugo.