Sutra i malo sutra

Još jedanput i jedared gospodin Vučić Aleksandar je pokazao da je najbolji i da mu nema ravna. Poslednja vežba izvedena u ravnoj Vojvodini, u Novom Sadu, gde upriličena predstava podrške Gospodinu koji uživa najveću podršku. U to ime na izlet u Novi Sad stigli autobusi iz cele Srbije, sve sa rednim brojevima na šoferšajbnama, i zastavama Srpske napredne stranke. Čak iz Kumodraža, Grocke, Resnika… Da ne bude da nije tako bilo ima fotografija sudara SNS autobusa iz Vranja i policijskog džipa, na jednoj od novosadskih raskrsnica. Sudar bio lakše prirode i težih posledica. 

*
Miting SNS u Novom Sadu. / Foto: novisad.sns.org.rs

Ko nije bio na licu mesta, u SPENS-u, mog’o gleda trijumfalnu predstavu direktno na „Pinku“ . Ko nije ‘vato „Pink“, sve direktno mog’o vidi na regionalnim i lokalnim televizijama koje kupio Radoica iz Kruševca. Vučić gospodin, pred svi ministri, i meštani iz Kumodraža, prosto i opet briljir’o, rek’o da godina bila teška, ali da smo obezbedili ekonomske rezultate, otvorili poglavlja, i da je vreme da SNS na izborima proveri sebe. Rek’o i mantru da Srbijom neće upravljati kriminalci i tajkuni. Svi se složili, dali aplauz, ovacije i svaku drugu podršku. 


Samo što je postignut i taj veliki uspeh, stigli rezultati. Agencija imena „Ipsos“ pokazala da je bolja od najboljeg „Faktora plus“, po njihovo istraživanje popularnost Aleksandra Vučića je strahovito skočila. Za 500.000 građana je strahovito popularniji od strahovito popularne Srpske napredne stranke. A skok popularnosti se desio gde se meri, i gde se ne meri, kod mladih, visoko obrazovanih, u Beogradu… 

*
Zoran Babić / Foto: Fonet

Ako neko ima kaže nešto što nije na liniji strahovitog skoka popularnosti SNS, lično Aleksandra Vučića, briljantnih uspeha i reformi, neće moći. Zašto, objasnio strahovito spektakularni Zoran Babić, koji, na neku inicijativu opozicije u Skupštini, odgovorio da je demokratsko pravo svakoga da izrazi svoje mišljenje, ali je za tako nešto potrebno obezbediti većinu. Drugim rečima, džaba vam mišljenje, ako nemate autobus podrške meštana iz Kumodraža. 


A do podrške, i neophodne većine se dolazi mukotrpnim radom, i samo radom. Tako se pojavile vesti i informacije da aktivisti SNS idu po kućama, pitaju za koga će građani glasaju, nude krečenje, molerisanje, legalizaciju objekata… Odmah se pokazalo da tu nešto nije po redu i zakonu, SNS promptno podnela krivičnu prijavu protiv NN lica koja se lažno predstavljaju kao aktivisti SNS i uznemiravaju građane. Naši organi će već znati šta da kažu na ovu provokaciju NN lica.

Na tu temu se kaže da nije u redu i što onaj menager Saša Mirković, što veli da se ispiso iz SNS, otvoreno pis’o Vučić gospodinu, gde napis’o da je SNS udruženje građana za uništenje Srbije, a da Aleksandar Vučić ima privatnu policiju i tužilaštvo koje koristi za pritisak na neistomišljenike. Odgovor nepotreban, ta zna se da je Menager napredna baraba koja je zalutala u najnapredniju većinu koja, kao takva, ima sva prava na razvoj i strahoviti skok popularnosti.

*
Saša Mirković / Foto: Fonet

Uostalom, kad se ima većina i strahovit skok, sve samo ide svojim reformskim tokom. Koliko danas, pitan, kade će ministar Gašić, kome je najteže, biti smenjen, gospodin Vučić, koji je istoga, koliko juče, već smenio, odgovorio da će na to pitanje odgovoriti sutra. Ne može se to preko kolena, ne rešava se to pitanje za jedan dan, što će reći da se takav junak, kaonoti Gašić, ne rađa svaki čas. Dakle, strpljenja i razumevanja, zna Vučić šta radi, da ne zna ne bi imao tako strahovit skok popularnosti. Uostalom, sutra, ili malo sutra, to je sitna dilema koja je takoreći u agendi ‘volikih reformi i uspeha čije rezultate svi priznaju.


I dok svi čekaju sutra, neki ga dočekali. Brena, Sigal i Ceca, će, vele, za Novu godinu u Beogradu gradu dobiju 160.000 evra. Vanilice proglašene za najbolje sitne kolače na svetu. Mimi Oro javila da diplomirala na BK Alfa univerzitetu, i to Računovodstvo i reviziju. Sa čistom 10. Glasnula se i Stanija, koja veli: Prestanite me zvati starleta, ja sam akademski građanin!
Autor je novinar nedeljnika „Vreme“.