Sto dana Vlade: Neispunjena obećanja i neistine

Od 20 konkretnih obećanja koje je za sto dana Vlade obećao Aleksandar Vučić, čak 12 je neispunjeno. Osim toga, govor predsednika Vlade povodom tog jubileja karakterišu uglavnom neistinite izjave.

Na konferenciji za novinare 19. novembra na kojoj su predstavljani rezultati rada prvih sto dana Vlade Srbije, nabrojana su zapravo sva dostignuća od promene vlasti 2012. godine do danas. Ilustrativni primer jeste otvaranje dela autoputa Ljig-Preljina. Presecanje vrpce uvršteno je u rezultate u kontekstu poduhvata koji kontinuirano, godinama, beleže Ministarstvo građevinarstva i celokupna Vlada. 

Istinomer u nastavku ocenjuje delove govora Aleksandra Vučića. 

https://www.youtube.com/embed/0g8UOjxS9NQ“ frameborder=“0″ allowfullscreen=““>

„Ono što je veoma važno, na čemu bih se zahvalio i potpredsednici Mihajlović i Ani Brnabić i Dušanu Vujoviću, Goranu Kneževiću, svim ministrima koji su na tome radili, a to je mesto Srbije na Doing biznis listi. Mi smo za dve godine napravili najveći napredak za 44 mesta.“ #NEISTINA
I predsednik Vlade, ali i drugi javni funkcioneri uporno ignorišu činjenicu da je u međuvremenu Svetska banka promenila metodologiju koju koristi pa je tako Srbija umesto 32 mesta skočila za 9 mesta – sa 68. na 59. mesto u 2015. u odnosu na 2014. godinu. 
Naime, Srbija je u 2014. godini zauzimala 91. mesto po staroj metodologiji. Sledeće godine, nakon dodavanja određenih indikatora u ocenjivanje, Srbija je, po toj novoj metodologiji zauzela 59. mesto. Kako bi uporedila napredak, Svetska banka je primenila novu metodologiju i za prethodnu, 2014. godinu pa je tako Srbija zauzela 68. mesto. I na zvaničnom sajtu Svetske banke piše da se Srbija popela za devet mesta 2015. godine  u odnosu na 2014. godinu, a ne 32 kako su tvrdili naši zvaničnici, odnosno ne 44 kako danas tvrde. 
„Nemamo nerede i nemire na stadionima.“  #NEISTINA 
Na dan kada je premijer govorio o rezultatima u još jednih 100 dana njegove Vlade, na novosadskom stadionu „Karađorđe“, prekinuta je utakmica između FK Vojvodine i FK Novog Pazara. Kratkotrajan incident su, kako prenosi Radio 021, izazvali navijači beogradskog Partizana.