Reformator koji laže i odlaže

Nedavno je prvi i najprvlji i samo takav premijer Srbije objavio, kako rečeno, autorski tekst „Akcija odmah“,  u najprvljem i samo takvom „Informeru“. To da je Naprvlji premijer svoju neka bude reformsku platformu, koju u celini i celosti prenele i E – novine, objavio u najprvljem tabloidu, sve govori. Da se podseti, Najprvlji izrazio uverenje da će mnogi na kraju mandata Vlade morati da priznaju da je ona uradila veliki posao na uspostavljanju stabilne ekonomije i oporavku zemlje. Ima tu i da, prvi put u istoriji imamo jasan plan, da ćemo do svetla doći kroz mnogo trnja u mračnom tunelu, te da će posle teških mera doći do neslućenih uspeha…

Aleksandar Vučić

Onda se dogodilo šibicarenje sa ministrom Lazarom. Eto, Lazar je hteo velike reforme, veliko smanjene penzija, veliko smanjenje plata, veliko otpuštanje u javnom sektoru, ali, Najprvlji ima veliko i narodno rahatluk srce, pa neće biti ništa tako drastićno na štetu naroda, nego će sve da bude kako je Najprvlji naumio. Lazar je, inače, u pravu, i zato će da bude Specijalni savetnik! Da se doda da je Predsedništvo SNS podržalo sva Najprvlja uputstva, nema smanjenja penzija i plata u ovom trenutku, nema mitinga podrške Zakonu o radu(!), jer je Najprvlji najprvlje bio protiv… Sa’će predsednica na parlament imena Maja, i ministar što se preziva Vulin, a u reformskoj Skupštini, sve to ispotpisuju i ispečatiraju, jer, kao što se zna i znade, Srbiji se žuri u budućnost.

Aleksandar Vulin

Nema sumnje i sumlje, iako Najprvlji izričit da on Najnapadanija ličnost u Srbiji, da će sve bude zicer. Eto, sindikat EPS-a, sindikat Kolubare, sindikati opština i regiona, Najprveljem se lično javilo i šest borskih rudara, svi tuto kompleto za Zakon o radu, i za sve što treba, jer, kako reče jedan borac za radnička prava, neće ljudi kolju bika za kilo mesa! I ne samo to, sve je više onije autoriteta, koji nisu imali ni jednu lepu reč za Najprvljeg, koji gostuju na Nacionalnoj televiziji i daju svoje progresivno najprvlje mišljenje. Uprkos najprvljoj atmosferi i klimi, ne merem se otmem utisku i zaključku da je glede reformskih kapaciteta najprvljeg Premijerta najbliži istini Novica Milić (profesor Libreto), koji veli da gospodin AV ide uz dlaku mentalitetu, te da se njegov reformski kurs svodi na narodnu Laži i odlaži!

Uostalom, javljaju da je i Mali doktorir’o, će u Zaječar, uz obe ruke SNS menagera Saše, dotore Mića Jovanović bude počasni građanin, da minister Vulin ima samo sedam pomoćnika i pet državnih sekretara, da Danica Drašković, gospođa od Vuk Drašković koji vazda za reforme, jopet, ispred vlade Srbije, izabrata za člana Odbora direktora NIS-a, za, vele,  samo 5000 evri i evara mesečno, da i omladina nema brine, Prva dama najboljim učenicima, iz Fondacije Dragica Nikolić, dodelila po računar…

Naravno da i opozicija prisutna, eto, najavljuje se blok oko DS, ima i da DS preuzela vlast u nekom titelu, i ima da na slavi Bogate Srbije njen lider, Najstariji Zaharije, najavio stvaranje izbornog bloka imena Sloga. I pored ovakve sloge, čini se da je jedina opozicija najprvljem premijeru Vučiću lično master predsednik Nikolić, i da se dalje radi na tome. Uostalom reklame „Beograda na vodi“ samo zveče po slobodnim i najprvljim medijima. Uloge su podeljene braćo i gospođe, sve ono što niste smeli da kažete o Tomislavu Nikoliću, on je upravo to, i gore od toga. Ali zato imate Jedinu alternativu,  najprvljeg evropejca i reformatora, koji je sebe doveo do neslućenih uspeha. Da mu se već da ta titula doktora, i to Prvog doktora! Većina je tu! Protiv jedino more bude taj master Tomislav, ali pravo i obaveza opozicije, jel’te, i jeste da bude protiv.

Autor je novinar nedeljnika „Vreme“.