Puška koja puca iza ćoška

Sve ovo na državnom nivoju tako dobro ide, da se pomenu samo razvoj, podrška i gledanost, da treba ukinuti sve rijalitije sa Stanijinim dupetom i zmajom Zmaja od Šipova, i doneti odluku da postoji samo jedan rijaliti koji će se zvati „Gospodin Aleksandar Vučić“. Razloga je mnogo, em će se tako štedi, em je Vučić domaći proizvod koji već, kako kazuje naša razvojna statistika, ima podršku kojoj nijedna zabavna produkcija ne može ni prići.

*
Aleksandar Vučić i Stiven Sigal / Foto: Fonet

To sa Qurir državni udar se završilo, posle OEBS note, kako nego hepiendom, lično Doktor na policiju rek’o da će MUP sve učiniti da se povuku prijave, „ jer ne želimo da bilo ko pomisli da se to radi zbog obračuna sa slobodom mišljenja“. Nadređeni na Doktor na policiju, Doktor broj Jedan, mu poručio da radi po savesti i u skladu sa zakonom. Tako to kod nas funkcioniše, samo po savesti i po slovu zakona.


Da je stvar na vrhuncu videlo se kad doš’o dr Stiven Sigal, koji dobio Karić nagradu, plus Karić doktorat. Doktora Sigala primili naši Glavni doktori. Zabeleženo da dr Sigal Našem najvećem doktoru Vučiću rekel: Ekonomija u Srbiji polako raste, za razliku od drugih evropskih zemalja. Dod’o da će učiniti sve kako bi na najbolji način promovisao zemlju Srbiju, koju smatra svojom drugom domovinom!

Za Sigalom stig’o državni sekretar SAD Keri, slobodni mediji preneli da rek’o: SAD podržavaju Aleksandra Vučića, koji stvara novu Srbiju! Dodato, ko u fusnoti, da je veoma važno što je Vučić spreman na dijalog sa Prištinom. 

Onda stigo junak Lazarević iz Haga, u pratnji naših ministara, u Nišu ga dočekali ministri, vladika, kompletan niški SNS. Junak Lazarević poručio: Pretekao sam haško gubilište, duboko uveren u pravdu i istinu. Ministar Selaković istorijski uzvratio: Zahvaljujući generalu, danas su slobodni i Niš, Kraljevo, Valjevo i Kragujevac, svi naši gradovi i sela!

*
Doček generala Vladimira Lazarevića u Nišu / Foto: Fonet 

Onda se Bata Gašiću omaklo sa novinarkom koja klekla. Doktor Vučić šokiran izrazio žaljenje, ali, jeste da je bata Vulin rek’o da je bata Gašiću sad najteže, odgovornost je odgovornost, nije više ministar. Bata Gašić potvrdio da je njemu najteže, i obeć’o da će se posvetiti borbi protiv nasilja nad ženama. Smena proceduralno još nije rešena, i ne zna se kad će, iz Kruševca, sa SNS potpisom, stiže takoreći peticija da je „novinarka instruisana da isprovocira Gašića“. I direktori vojnih fabrika traže da dr Vučić preispita odluku o smeni Gašića, „jer je njegovim angažovanjem pokrenuta proizvodnja u fabrikama, koje rade 24 sata, sedam dana nedeljno“. U zapisnik da uđe i da jedan zabrinuti građanin ostavio komentar na društvenim mrežama: Ne treba da se sudi Gašiću zbog jedne omaške, jer znate vi šta je sve radeo Silvio Berluskoni!


U Skupštinu stig’o predlog budžeta za 2016. Doktor Vučić govorio nekoliko puta po tri sata. Evo nešto, što se u’vatilo, iz tog istorijskog obraćanja: Dolaze dva aviona puna turskih biznismena, kupili smo gama nož najsavršeniji u ovom delu sveta, obnovićemo svaku bolnicu i školu, i svaku ću da obiđem, da naša deca idu u čiste toalete… više smo uradili objekata za godinu dana, nego u poslednjih 30 godina, naša je želja da stignemo i završimo, to je ogroman napredak… krajem marta krećemo proizvodnju „Lazara 2“, koji je bolji od onoga što proizvode Hrvati, radićemo protivavionsku municiju, imamo problema sa cevima, uložili smo u žiroskope, imaćemo pušku, stojite iza kuće, i pucate iza kuće… što se tiče zapošljavanja, aritmetičkom progresijom smanjujemo nezaposlenost, na OI u Riju očekujemo dvostruko više medalja nego u Londonu, pare obezbeđene, isplata odmah… vidi se rast privrede, imamo dobre rezultate, i imaćemo još bolje, slede godine dinamičkog rasta… Opozicija bila protiv, ali joj prihvaćeno nula amandmana, tako da će budžet, sve sa Puškom koja puca iza kuće, biti usvojen so veliku većinu naših odgovornih poslanika. 

Naravno da je narod oduševljen Doktorom koji pravi novu Srbiju, i da daje podršku na sve strane. U Užicu, gde nego u pozorištu, bio veliki skup podrške. Najveće ovacije dobio tata Anđelko, a gospodin Selaković, ministarski i prekovremeno rek’o: Vučić ima japansku marljivost, nemačku disciplinu i veliko srpsko hrabro srce. Napali su ga jer je počeo da nam vraća ponos, zato sam ponosan, kao Užičanin i Zlatiborac, što je prvi veliki skup podrške upravo u Užicu, a znam da će biti u Čačku, Valjevu, i svim gradovima i varošima naše zemlje. 

Ne se zna šta je sa direktnim prenosima ovije plebicistarnih kongresnih zasedanja, pa jali je Bujošević, kao nestranački rukovodilac Javnog servisa, u novom budžetu dobio samo četiri milijardi dinari? I pretplata će se utera preko naši izvršitelji. Oli će ta televizija informiše, ili jok, a ne da neobavešteni svet zvoca kako mediji nisu najslobodniji. 

Autor je novinar nedeljnika „Vreme“.