Priča o fantomkama izmišljena – laž godine!

Više od 3.700 čitalaca učestvovalo je u Istinomerovom izboru za izjavu koja predstavlja laž godine. Ubedljivi pobednik sa 1.440 glasova jeste izjava premijera Aleksandra Vučića da niko nije nosio fantomke prilikom rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u Beogradu.
Građani očigledno nisu zaboravili izjave svedoka, koji su videli maskirane ljude u fantomkama, kada su u noći nakon izbora, 24. aprila, srušili nekoliko objekata u beogradskom naselju Savamala.
*

Drugo mesto, po izboru čitalaca, pripalo je opet premijeru Vučiću zbog izjave da Vlada nije davala subvencije od 10.000 evra stranim investitorima. Međutim, Istinomer je utvrdio da za svako radno mesto u fabrici Falke dajemo više od 35.000 evra, kao i da ima još primera gde su subvencije veće od 10.000 evra.
Treće mesto pripada šefu poslaničke grupe naprednjaka Aleksandru Martinoviću, koji tvrdi da na protestima zbog rušenja u Savamali nije bilo više od 200 ili 300 ljudi, iako je na ulice u nekoliko navrata izašlo više hiljada građana.
Ostale izjave koje su ušle u uži izbor za laž godine i rezulatate glasanja pogledajte ovde
Inače, Istinomer je tokom 2016. godine ocenio gotovo 200 izjava, a velika većina, više od 140 dobila je negativnu ocenu, tako da izbor za laž godine nije bio ni malo lak.