Počelo zatvaranje Poglavlja – Simo u Predsedništvu

Odskora, kad se krenulo u najveći rast, veliko zatvaranje poglavlja i veliko pravljenje demokratije u Srbji, šef na botovi Simo Čulić, je postao „Simo iz Predsedništva“!
Dakle, radost, radost, poglavlja 23 i 24, koja se odnose na implementaciju zakona, medijske i druge slobode, širom otvorena. Lično Vučić gospodin, sa lica mesta, javio da je to „lep i izuzetno značajan dan“! Još javio da nije samo cilj da otvaramo poglavlja, nego i da ih zatvaramo. I javio, „daćemo sve od sebe da od Srbije napravimo demokratsku zemlju“!

*
Federika Mogerini i Aleksandar Vučić / Foto: Fonet

Netom, tehnički Premijer, na sastanku sa MMF i Svetskom bankom, o ekonomskim reformama i smanjenju zaposlenih u Elektrodistribuciji Srbije, istakao da „Srbija ima najveći rast bruto domaćeg proizvoda u regionu, na kraju prvog polugođa, kao i najveći rast u Evropi“! Znači, i bez očekivanog najvećeg roda kukuruza, sve je tu, najveći rast, najveće zatvaranje, najveća demokratija…

Mada se nije ni predahnjivalo, odmah po otvaranju Poglavlja, prešlo se na veliko zatvaranje i veliku demokratiju. Prilikom pokušaja uručenja ostavke gospodinu Malom, od strane Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“, policijski utvrđeno da su građani na veliko pretili i nasrtali na Malog gospodina. Toliko, da je Mali gospodin u velikom strahu, i da mu ne pada na pamet da podnosi ostavku.

*
Otvaranje izložbe „Necenzurisane laži“ / Foto: Fonet

U glasovitoj galeriji „Progres“, na dva kata, otvorena izložba „Necenzurisane laži“, gde, s brda-dola, i na velikim formatima, pokazano da je Srbija carstvo medijskih sloboda. Na gebelsovsku izložbu urednik „NIN“-a odgovorio pitanjima – Šta od izloženog nije tačno, i zašto se istina zove „Necenzurisana laž“. 

Pitan, odgovorio i tehnički ministar Tasovac, koji nije video izložbu, ali zna da smo „već dve godine suočeni sa neopevanim entuzijazmom dela naše medijske scene da spinuje priču o cenzuri i autocenzuri, i konstantno celokupnoj javnosti deli moralne lekcije“.
Na temu „Necenzurisanih laži“ javio se i „Radovan treći“. Iako ni on nije gledao izožbu, pita: Zašto se ne napravi izložba njihovih nelegalnih kuća i vikendica, firmi, bankovnih računa, lažnih diploma, falsifikovanih ličnih karata, obećanja Vučić Aleksandra, života u Srbiji, komentara SNS botova na sve te „laži“…

*
Manifestacija „Kosidba na Rajcu“ / Foto: Dragan Todorović

Evo i eksplicite primera najvećeg rasta, ubrzanog zatvaranja poglavlja i pravljenja demokratske zemlje. Prošle nedelje, na Rajcu, po prvi put u istoriji, predsednik Srbije otvorio Kosidbu, o čemu detaljno u reportaži u novom broju „Vremena“. Otvaranje bilo za Ginisa, i druge udžbenike rekorda. Najviše za Ginisa, zatvaranje poglavlja i pravljenje demokratije u Srbije bilo to što se za sve pitao, kud Predsednik prođe, na koju kamaru sena da stane, mladi gospodin koga oslovljavali sa „Simo“. Gospodin Simo je baš delovao, sve je nešto izviđao sa kišobranom, model Predsedništvo Srbije, u crnim šupljikastim cipelama, koje bile iste kao crne šupljikaste cipele gospodina Predsednika, što je govorilo da su ih obojica pazarili u Predsedništvo butigi. Ogromnim istraživačkim radom utvrđeno je da je gospodin Simo, u Predsedništvo crnim šupljikastim cipelama, lično Simo Čulić, mladi gospodin koji je, zajedno sa gospodin Mićan Mićanović, zadužen za armiju SNS botova. Odskora, kad se krenulo u najveći rast, veliko zatvaranje poglavlja i veliko pravljenje demokratije u Srbji, šef na botovi Simo Čulić, je postao „Simo iz Predsedništva“!