Počela druga nedelja protesta, studenti zahtevaju i smenu Aleksandra Vučića

Nekoliko hiljada učesnika osmog ”protesta protiv diktature” zaredom šetalo je već ustaljenom trasom u Beogradu – od Narodne skupštine preko Trga Republike, Svetogorskom ulicom do Radio-televizije Srbije u Takovskoj. Dalje su nastavili ulicom Kneza Miloša do zgrade Vlade Srbije, a potom se preko Slavije vratili ka Narodnoj Skuštini.
Okupljeni građani su se na ovoj trasi nekoliko puta zaustavljali uz povike ”ua” i ”izađite napolje” kao i ”hoćemo uživo”, prvo kod zgrade lista Informer, potom kod RTS-a, Vlade Srbije kao i kod sedišta RIK-a u Kralja Milana.
 
Građani su nosili transparente „Dole diktatura“ kao i transparente na kojima su naveli „zahteve“ medju kojima je „Javno finansirano i svima dostupno obrazovanje“, „Smena kompletne političke elite“, „Zdravstvo za sve“, „Slobodni izbori“, „Sloboda medija“, „Departizacija, decentralizacija“, „Zaštita i poboljšanje radnih prava“, a tu je i transparent „Narod gladuje elita se raduje“.
https://www.youtube.com/embed/vh_5GZpOXnw“ frameborder=“0″ allowfullscreen=““>

Kao i do sada okupljeni su u nekoliko navrata izveli performans ”onesvesti se” aludirajući na događaj kada se statista u jednoj televizijskoj emisiji prilikom gostovanja Aleksandra Vučića onesvestio, na šta je još uvek aktuelni premijer reagovao burno i tražio da se zaustavi prenos emisije. 
 
Večeras su protesti bili održani i u Nišu, Novom Sadu, Subotici, Kragujevcu.
 
Danas je tačno nedelju dana od kako je održan prvi protest u Beogradu, nakon čega se raširio širom Srbije. Građani protestuju zbog neravnopravne izborne kampanje koji su, po njihovim rečima, doveli do pobede Aleksandra Vučića u prvom krugu predsedničkih izbora. 
 
Novi protest u Beogradu zakazan je za sutra u 18h, ali sa promenjenim mestom okupljanja. Umesto kod Narodne skupštine početak protesta biće ispred Vlade Srbije u Nemanjinoj 11.