Oro Vučić

Slobodni serbski mediji javljaju da ni čuvena jagodinska starleta Oro, što svi čekali, nije odolela da dade svoj doprinos trendu polivanja ‘ladnom vodom. Oro bila originalna, đe po glavi, polila se po starleta sisama. I nominovala svoga domaćina gospodina Palmu! Svi rekli, neka je sa srećom i jabom! Srbija baš ima sreće, moguće da je do vode, eto i Oro Vučić poliva sve u šesnaest. I Oro Vučić originalan, ali on ne po sise, vizionarski i napredno i baš sistematski poliva celu Srbiju! A nominovan je vasceli narod.

Led

Letopis polivački veli i kazuje da je Oro tica Vučić ovije dana prvo i pravo sleteo u Berlin. Tamo otiš’o najpripremljeniji, i ostavio sve bez teksta, naročito Hrvate, i prosto ostavio najjači utisak na gospođu Merkel. Im’o najbolje projekte, sve same duge i brze pruge i velike autostrade koje će drugi da finansiraju. Glede polivene Srbije, kako nego preko sve televizije i direktno, rek’o da naš brod plovi mirno, te da su reforme, stabilnost i napredak naša sudbina.

Od velikog polivanja donekle je prošlo nezapaženo malo polivanje, naime, Oro Vučić je u Berlinu javio da Srbija može da se pohvali da u poslednjih pet meseci, svakog meseca, smanjuje broj nezaposlenih. Moguće da je to posledica njegove poslanice da članovi SNS ne mere više da primaju dve i više tih plata. Sotim u vezi Radomir Nikolić, predsednik Izvršnog odbora SNS, po kvalifikacijama i drugoj stručnosti sin na master Tomislav, poručio da funkcioneri SNS moraju da podnesu ostavke na duple funkcije, inače im sledi isključenje iz stranke. Na tu okolnost poliveni narod im’o pita, a ko će da zauzme slobodne funkcije. Odgovor je prost, izvesno je da će se smanjenje nezaposlenosti članova i funkcionera SNS nastaviti, što će reći da mora da je Oro Vučić u Berlinu zaboravio da rekne o kome se radi u tom petomesečnom i uzastopnom smanjenju nezaposlenosti. Poradi svega evo i malo statistike, vele da je u poslednjih dvanaest meseci 2,2 posto zaposlenih u privatnom sektoru dobilo otkaz, i Nijedan u javnom. Da, ima i to, javni dug Srbije, otkad stig’o Oro Vučić, veći za samo nešto preko šest milijardi evra.

Aleksandar Vučić

Kad je impresionir’o Angelu i ostali beli svet na zapadnoj strani, na ruskom rek’o Rusima, naše televizije sve udarno i uredno prevele, da nema sankcija jerbo Serbija zemlja od reči i dela, Oro Vučić sleteo u Kopnenu zonu bezbednosti na tom jugu Srbije. Jedva proš’o naseljeno mesto Merdare, narod mu samo klanj’o. Dok je njegov mali Oro dr Stefanović sve iš’o za njim državnički rek’o da će Srbija umeti da zaštiti svoj narod i teritoriju. Onda postrojenoj jedinici žandarma rek’o, Zdravo, i uradio što nitko prije njega nije niti će. Prišao jednom od žandarma i, bez da je to itko drugi znao, čestitao mu rođenje sina, srećnom ocu samo rekel, Skini se, i idi kući! Polivena Srbija je bila u transu. Evo samo jednog prolivenog komentara, neka bude kolektivni: Nikada nijedan i niko drugi nije saopštio ovakve reči pripadniku žandarmerije. Ovo je gest koji treba da bude zapisan u istorijskoj knjizi! Da se doda, vaistinu!

Aleksandar Vučić

Još da se doda individualna internet mudrolija: Mi ne živimo u našoj zemlji, mi živimo u njihovoj državi. I da se doda Mirko Kovač, koji kanda je dao dijagnozu: Žao mi je onih koji misle da nešto znače, u očima onih koji ne znače ništa… koji su tašti, i ne mogu se izlečiti od oholosti!

Samo što su se srpske ‘tice Migovi, da se zna, sa poklonjeni ruski akumulatori, pokazno isprolivali nad Beogradom, javljaju da ima još toga. Poslednje vesti vele da danas, u sredu, Oro Vučić sleće pravo u Majdanpek – jerbo je to na tu stranu, na putu za Kinu, gde Oro hita – na izbornu konvenciju Srpske napredne stranke, pošto tamo prevremeni, oli redovni, lokalni izbori. Vele da tamo, aktivnosti što se tiče, te pobede naprednjaka, pos’o tako reći završen, jerbo SNS doktori, u kampanji, vršili besplatne  ginekološke preglede, onima što imaju problema sa vidom dellili besplatne očale…  Ali, očito nema ništa od pobede dok to Oro Vučić završno ne pregleda i polije. 

 
Autor je novinar nedeljnika „Vreme“.