Ološijada

Zato RTS pod 'itno da se popravi, pokaže da je pravi javni servis, te da uvede jednodnevnu celodnevnu Ološijadu, kakvi Parovi, Veliki brat i ostale farme, sve to zajedno i na kvadrat nije ni prići Vučić gospodinu.
Završena je Olimpijada, veliki uspeh, rekordan broj medalja sportista Srbije. U sve to slavlje i euforiju dogodilo se da vaterpolista Andrija Prlainović, po osvajanju zlata, kaže da medalje nisu rezultat ulaganja u sport, nisu plod sistemskog rada… navodeći da su vrhunski vaterpolo klubovi pred gašenjem. To je otvorilo svojevrsnu polemiku na društvenim mrežama, preneto da neki osvajači medalja tvrde suprotno, došlo do tviteraškog i inog obračuna, uključili se razni botovi, a zna se koji, i čiji, botovi su najbrojniji i najorganizovaniji.
*
Osvajači zlatne olimpijske medalje u vaterpolu / Foto: Vaterpolo savez Srbije 

Ni po jada od svega, uostalom zašto Prlainović, i u slavlju, ne bi upozorio na ono što ga žulja kao vrhunskog sportistu i osvajača zlata u vaterpolu. Ali, sujetna vlast nije izdržala, ko to tamo dovodi u pitanje Sistemsko ulaganje, kad je sistemsko ulaganje sinonim za ovu vlast i državu. 

Samo što je spuštena olimpijska zastava u Riju, nastavljena je naša olimpijada netolerancije i prozivanja, iz Kancelarije javljeno da će premijer Vučić održati vanrednu konferenciju za štampu, „na kojoj će odgovoriti na laži“.
I bi KZN, po običaju, prenošena na svi naši nacionalni kanali. U uvodu je Vučić gospodin govorio o regionalnoj bezbednosti, navodeći da je Srbija izložena brutalnim, i organizovanim, napadima iz Hrvatske. Bilo na tu temu da Srbija nije šaka zobi, bilo da je Srbija na sve napade najpristojnije odgovarala, i bilo da svaku našu pobedu, svaki naš rast, u Hrvatskoj doživljavaju kao svoj poraz… da Srbija ima veći rast od Hrvatske i da će u budućnosti brže da napreduje. I bilo da će se, od danas, članovi Vlade uzdržavati od reagovanja na izjave iz Hrvatske, jer ne želimo u tome da učestvujemo, mi ćemo samo da guramo svoju ekonomiju, veće plate i bolji život. 
Naveo Vučić gospodin da, Hrvati i ostali svet mogu da se češu, imamo najveći suficit, da imamo rast u elektoenergetskom sektoru, veći promet u trgovini na malo, više turista, najnižu stopu nezaposlenosti, povećanje zaposlenosti, očekuje se i da rod kukuruza bude izvanredan…
Onda je prešao na Temu, čestitao je sportistima na izvanrednim uspesima i rezultatima, navodeći da je jedini pogodio broj osvojenih medalja, tri puta je ponovio da ćemo osvojiti osam medalja, a pogodio je zato što zna šta je država uradila i koliko je uložila u sport. Zato ne misli da odgovara raznom ološu, raznovrsnom ološu koji vređa naše olimpijce, koji osuđuje ljude koji drugačije misle, pa su se obrušili na Štefaneka i Ivanu Španović. Za njih, Vladu, Njega, su svi isti, ne prave razliku nizmeđu Štefaneka i Prlainovića, imaju pravo da misle i kažu šta hoče, u tome se razlikuju Vlada, On, i ološ.
Pa naveo koliko država uložila, da deca sportisti plaćaju limitiranu članarinu, da će nagrade sportistima, uvećane za 5.000 evra, biti isplaćene u petak. Sve su isplatili, i pretplatili, u vaterpolo infrastrukturu uloženo 180 miliona, tu tartan staze, tereni, 45.000 evra u kešu za zlato, zlatni sportisti imaju nacionalnu penziju 166.000, svaki sportista, u pojedinačnim sportovima ima stipendiju, naveo koliko, ulaže se više nego sistemski, zato je u poslednje dve godine, računajući od 2000, osvojeno 42 posto medalja, u Tokiju idu na 15 medalja, sve to zahvaljujući sportistima, ali i politici Vlade…
*
Aleksandar Vučić / Foto: Fonet

Bilo adekvatnih pitanja, kome je u interesu da se plasira priča da država nedovoljno ulaže u sport, pa i jedno nesistemsko, kako može kao premijer da ljude naziva ološem. Premijer i tu bio na visini, koja reč je sinonim, a da nije ološ, za ljude koji vređaju, koji samo mrze, neće da odustane od zaštite onih koji imaju svoj stav, ne da Davora i Ivanu! Lično plaća svaku vodu koju popije, dnevnice ne uzima, a RTS, na koji nije išao pet meseci, da objavi kolike su im plate i dnevnice… Na doček olimpijaca ne ide, jer se nikad nije kitio tuđim perjem! Sve se završilo za medalju, duplo zlato, Vučić gospodin je otkrio da lopta više nije okrugla.

Da se kaže da sve bilo najpristojnije, šta bi bilo kad bi bilo da je Vučić gospodin, umesto reči Ološ, za one koji tu nešto prigovaraju i seire da nema sistemskog ulaganja u sport, upotrebio koju od Šešelj sintagmi, iz naslova knjiga u kojima je potpisan kao recezent, šta da je rekao: Pederski isprdak, Picopevci, Mafijaške pudlice…
Zato RTS pod ‘itno da se popravi, pokaže da je pravi javni servis, te da uvede jednodnevnu celodnevnu Ološijadu, kakvi Parovi, Veliki brat i ostale farme, sve to zajedno i na kvadrat nije ni prići Vučić gospodinu.
Autor je novinar nedeljnika „Vreme“.